Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Szombati zöldségek: Fenntartható fejlődés 2021. május 8.

Az EU Zöld Héthez kapcsolódó sorozat részeként minden szombaton egy-egy fontos környezetvédelmi kérdéssel foglalkozunk. Ezen a szombaton például a fenntartható fejlődéssel. Elmeséljük, mi mindent tesz az Állatkert a fenntarthatóságért.

Az EU Green Week, vagyis Zöld Hét a környezetvédelmet, és ezen belül többek között a környezetszennyezés és a fenntarthatóság kérdéskörét fókuszba állító eseménysorozat. A kezdeményezés olyan kiterjedt, hogy az elnevezéssel ellentétben nem is fér be egy hétbe, hanem a kapcsolódó események május elejétől június közepéig tartanak szerte az Európai Unióban. Persze a világjárvány miatt most inkább virtuális programokkal, illetve online elérhető tartalmakkal készülnek a részt vevő intézmények, szervezetek.

A Zöld Héthez – amely tehát több héten át tart – Állatkertünk is csatlakozott. Ennek jegyében indítottuk el Szombati zöldségek című, letölthető és kinyomtatható tartalmakból álló sorozatunkat, amelyben négy héten keresztül minden szombaton egy-egy fontos környezetvédelmi kérdéssel foglalkozunk. Persze úgy, hogy még véletlenül sem beszélünk „zöldségeket". A sorozat mellett egyébként extra tartalmakkal is készülünk.

A Szombati zöldségek első részében a fenntartható fejlődéssel foglalkozunk, bemutatva, mi mindent tesz Állatkertünk a fenntarthatóságért. Szó esik benne a hulladékgazdálkodásról, a komposztálásról, az energiahatékonyságról, a természetvédelmi tevékenységről, de még az ismeretterjesztő, szemléletformáló munkáról is

Szombati zöldségek: Fenntarthatóság az állatkertekben (PDF)