Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 19°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Sikerek a kaffer szarvasvarjak szaporításában2017. július 19.

Marlene és Dietrich, a két kaffer szarvasvarjú nászából az utóbbi időben rendszeresen keltek fiókák. Az elmúlt bő fél évtizedben négy utódot sikeresen felneveltek (ők más állatkertekbe kerültek azóta), és szépen fejlődik az idei kelésű fióka is.

Hat gundikölyök a Varázshegyben2017. július 18.

Gyermekáldás volt a gundiknál, ezeknél a bájos, Afrikában őshonos, fürge mozgású rágcsálóknál. Összesen hat kölyök cseperedik náluk. Aki látni szeretné őket, annak az állatkerti Varázshegybe, azon belül is a Kolónia galériára érdemes ellátogatnia.

Vizes játékok2017. július 14.

Állatkertünk sok lakója kötődik a vízhez. A pingvinektől a tapírokig, a jegesmedvéktől a nutriákig, az elefántoktól a borjúfókákon át egészen a brazil óriásvidrákig. Ugranak, úsznak, mókáznak, sőt még labdajátékokat is űznek a hűs habok között.

Bambi tizenkettedik gyereke2017. július 13.

Bambi, a nőstény indiai antilop 2009 óta él Állatkertünkben. Azóta összesen tizenkét utódot hozott a világra, és már unokái is vannak. Bambi legifjabb borja júniusban született meg: a közönség már láthatja is a most egyhónapos jövevényt.

Kisfilm Sipi és Gombi mindennapjairól2017. július 12.

Állatkertünk madármentő tevékenységének részeként rendszeresen gondoskodunk emberi segítségre szoruló madárfiókákról. Sipi és Gombi ilyen elárvult kislibaként került hozzánk. Kisfilmünkből kiderül, hogyan telnek cseperedő védenceink mindennapjai.

Számoljon prérikutya kölyköket!2017. július 11.

A prérikutyák neve kissé csalóka, mert nem a kutyákkal, hanem a mókusokkal állnak rokonságban. A Pálmaház szomszédságában lakó rágcsálók rendszeresen szaporodnak, jelenleg fél tucat kölyköt láthat a közönség. Habár nem könnyű megszámlálni őket.

Jeges-pancsolós nyár a jegesmedvéknél2017. július 7.

Mivel telik két fiatal jegesmedvéjének, Belij és Szerij nyara? Pancsolással, játékkal, hancúrozással, na meg persze hűsítő jégtömbök ölelgetésével. Legújabb kisfilmünk egy kis ízelítőt ad a budapesti jegesmedvék mindennapjaiból.

Gólyafiókák a Margitszigeti Kisállatkertben2017. július 5.

Hamarosan felcseperednek a május végén kikelt gólyák. A fiókák szüleit sérülésük miatt fogadtuk be mentett állatként. Azóta párba álltak, és sikeresen felnevelték a fiókákat, akik ősszel már útnak is indulhatnak Afrika felé.

Melyik jég tetszik a jegeseknek jeges-legjobban?2017. június 30.

Bár házilag korábban is készítettünk „jégnyalókákat”, az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából pénteken többféle jégtömböt is teszteltünk a jegesmedvéknél. Belij és Szerij nagyszerűen szórakozott a víztiszta jégtáblákkal és a hófehér jégdarával is.

Assam fürdik2017. június 28.

Kánikula idején különleges gondot fordítunk állataink hőérzetére, így arra is, hogy hűteni is tudják magukat. Az elefántok számára például medencét biztosítunk, ahol kedvükre pancsolhatnak. Így tesz Assam, a 17 éves ázsiai elefántbika is.