Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 15°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

„Műugró” jegesmedvék2017. március 21.

Nagyon élvezik új otthonukat a nemrégiben érkezett jegesmedvék. Belij és Szerij különösen a tágas medencét kedvelik, s órákat képesek azzal tölteni, hogy önfeledten ugrálnak a habok közé. Időnként egymást lökik be, vagy pedig szinkronban ugranak.

Nevet kaptak a legifjabb zsiráfborjak2017. március 17.

A három idén született zsiráfborjú közül a legidősebb, január 1-én világra jött állat már korábban nevet kapott. Most a február 15-én született másik két borjú volt soron: Ingrid borjának Irungu, Sandránénak pedig Sheshe lett a neve.

Két borjú az indiai antilopoknál2017. március 14.

Tovább folytatódik az indiai antilopok családregénye. Most épp két apróság cseperedik náluk: Ella még decemberben, Ettore pedig februárban jött a világra. A két anyaállat közül Bodza a harmadik, Bambi pedig a tizenegyedik borját neveli.

Kormoránfiókák a fészekben2017. március 13.

Pezseg az élet a Nagy-tó térségében! A part menti fákon fészkelő kormoránoknál ugyanis több fióka is cseperedik. A fiatalok méretben már nem is maradnak el annyira a felnőttektől, de a szülői gondoskodásra még most is rászorulnak.

Újabb virágok bontottak szirmot az Állatkertben2017. március 7.

Az első virágokról már korábban hírt adtunk, de azóta még virágosabb lett az Állatkert. A hóvirágokból néhol már valóságos virágszőnyeg látható, virágzik a tavaszi tőzike, többféle sáfrány, sőt már néhány ligeti csillagvirágot is látni lehet.

Napfürdőző sörényes hangyászok2017. március 4.

A napos idő beköszöntével Pálmaház mellett lakó sörényes hangyászok szinte reggeltől estig kint tartózkodnak a kifutóban. Érdemes őket megfigyelni, legfőképpen azt, hogy a tavaly októberben született kölyök milyen sokat nőtt az elmúlt hónapokban.

Nyílnak a virágok az Állatkert parkjában2017. február 28.

A szokásosnál hidegebb tél miatt az elmúlt évekhez képest később kezdtek nyílni a virágok az Állatkert parkjában. Az első hóvirágok a múlt héten szirmot bontottak, e hét elejére pedig kinyílt a téltemető is.

Zsiráf-rekord2017. február 22.

1868 óta 34 zsiráfborjú született Állatkertünkben, de most először fordult elő, hogy egy naptári éven belül 3 zsiráf is a világra jött. A január elsejei születésű Sauda mellett nemrégiben még két jövevénnyel gyarapodott a zsiráfcsapat.

Ablak–zsiráf2017. február 17.

Néhány napig kivételesen csak a két betekintő ablakon át lehet látni a zsiráfokat. Úgy alakult ugyanis, hogy a teljes belső istállótér „szülőszobává” vált, s csak ezen a módon lehet az állatok számára ilyenkor szükséges teljes nyugalmat biztosítani.

Kisfilm Asha születésnapjáról2017. február 15.

Legújabb kisfilmünkön azt mutatjuk be, mit szólt a születésnapi köszöntéshez Asha, a most négy éves elefántborjú. Sőt, a filmből még az is kiderült, hogy hogyan vesz vért az állatorvos az anyaelefánttól, hogy az állat vemhességét nyomon kövesse.