Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 20°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Zsebibabák az erszényben2018. április 17.

Állatkertünk négy különböző kengurufajt is bemutat, s többüknél vannak cseperedő zsebibabák is. Legújabb kisfilmünkön az erszényből kitekintő Bennett-kenguru kölyköket látni, de a szürke óriáskengurukat is érdemes meglátogatni.

Kisfilm a zebracsikóról és a többiekről2018. április 14.

Legújabb kisfilmünk főszereplője a néhány hete, március 22-én született zebracsikó, aki vígan rohangászik kifutójában. A képkockákon feltűnnek a budapesti zebraménes további tagjai is, köztük a kiscsikó egyéves féltestvére is.

Hogyan törnek tojást a mongúzok?2018. április 6.

Néhány napja, a húsvéti hosszú hétvégén festett húsvéti tojásokkal kedveskedtek a gondozók az Állatkertünkben lakó mongúzféléknek. Egy telefon segítségével felvétel is készült arról, mit szóltak az ajándékhoz az élelmes kisragadozók.

Vidáman nyargalászik a zebracsikó2018. március 30.

Nagyokat szaladgál, és egyre több időt tölt a kifutón a múlt csütörtökön született zebracsikó. A jövevényről már azt is tudni, hogy kislány. Állatkertünk 1894 óta foglalkozik zebrákkal, az első budapesti zebracsikó pedig 1930-ban született.

Nevet kapott a gorilla kisfiú2018. március 29.

Lezárult a szavazás, eldőlt, hogy mi a neve a december 23-án született gorilla kisfiúnak. Az apróság a szavazatok alapján az Indigo nevet kapta, így ezen a néven került bejegyzésre a nemzetközi gorilla törzskönyve is.

Hétvégén indul a szezon2018. március 28.

A hosszú hétvégével kezdődik a főszezon: látványetetések, állattréningek, bemutatók sokasága, és persze a húsvéthoz kapcsolódó hagyományos nyuszisimogató várja a nagyközönséget. Sok-sok kisállat, kölyök és fióka is van.

Mi legyen a gorillakölyök neve?2018. március 26.

Nevet keresünk a december 23-án született, három hónapos gorillakölyöknek. Három név közül lehet választani, a szavazatokat csütörtök délig várjuk. Így már húsvét előtt kihirdethetjük az apróság végleges nevét.

Tényleg nem maradt több hím fehér orrszarvú?2018. március 20.

A mai nap egyik híre szerte a világon, hogy elpusztult a földkerekség utolsó hím szélesszájú orrszarvúja. Közben viszont a mi Állatkertünkben három szélesszájú orrszarvú is él, és hím állat is akad köztük. Hogy is van ez?

Játszik a kiselefánt2018. március 14.

Arun, a négy hónapos elefántborjú minden lehetőséget megragad a játékra. Amint legújabb kisfilmünkön látható, a másfél mázsás apróság a kifutóra leszálló galambok kergetését legalább annyira élvezi, mint a labdajátékokat.

Állatkerti gyereksztárok2018. március 9.

Kiselefánt, erszényből kinézegető kengurukölykök, fészekben cseperedő vízmadarak, gundi és aguti kölykök várják a látogatókat a tavaszi napsütésben. És persze a gorillakölyök, akit nem egész nap, hanem 12 és 14 óra között lehet látogatni.