Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Szombaton Duna nap az Állatkertben2018. június 22.

A közelgő nemzetközi Duna nap alkalmából – partnerszervezeteinkkel közösen – Állatkertünkben is felhívjuk a figyelmet a Duna ökológiai értékeire. A játékos tudáspróbától a pelikánok látványetetéséig sok programmal várjuk az érdeklődőket.

Itt az új hangyászkölyök2018. június 20.

Nemrég cseperedett fel az előző, és máris itt az újabb sörényes hangyász kölyök! Isabela és William második utódja szombaton született, és egy kis szerencsével már most is megleshetik a látogatók. Délelőtt 10 körül a legjobbak az esélyek.

Bejgli utazása2018. június 20.

Legújabb kisfilmünkben felidézzük, hogyan cseperedett fel Bejgli, a 2016-ban született sörényes hangyász kölyök, és megmutatjuk azt is, hogyan utazott el új otthonába. Persze mi itt Budapesten sem maradunk ám hangyász nélkül!

Így játszanak az elefánttesók2018. június 15.

Arun, a héthónapos kiselefánt a nap nagy részét önfeledt játékkal tölti. Hol a labdáját próbálja móresre tanítani, hol a medence hűs vizében locspocsol. A játékból időnként a nővére, Asha is kiveszi a részét, ez látható legújabb kisfilmünkön is.

Ki látja a matakó bébit?2018. június 8.

Két héttel ezelőtt gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó matakóknál. A kölyök persze most még ritkán látható, de délutánonként egy kis szerencsével már meg lehet lesni. Az elkövetkező hetekben pedig várhatóan egyre többször merészkedik majd elő.

Párduclesen2018. június 4.

Egy kis ketrecben egy másodperc alatt megtalálni az állatokat, egy korszerű, gazdagon berendezett kifutó esetében azonban egy kicsit több időt kell szánni erre. A perzsa leopárdok például szívesen rejtőznek a sűrűben.

Gyermekáldás a mentett gólyáknál2018. június 1.

Az állatkerti Nagy-tavon és a Margitszigeti Kisállatkertben is látni cseperedő gólyafiókát. A szülők olyan mentett gólyák, akiket a sérülésük miatt emberi gondoskodás nélkül nem boldogulnának. A fiókák viszont később elengedhetők lesznek.

Párosan szép az élet!2018. május 30.

Aurora, a kispanda, és Čezi, a perzsa leopárd is új párt kapott a közelmúltban. Az új leopárdhímet Akhumnak, az új hím pandát pedig Haikunak hívják. Mindketten az európai tenyészprogram keretében kerültek Budapestre.

Megnyílt a Lepkekert2018. május 25.

Már látogatható a Pálmaház mögött, a sörényes hangyászok szomszédságában lévő Lepkekert, ahol most csaknem két tucat trópusi lepkefaj több száz egyedét csodálhatja meg a nagyközönség. Jön a gyereknap, irány a Lepkekert!

Lássuk a medvét!2018. május 24.

A közelgő nemzetközi gyereknapkor érdemes meglátogatni Állatkertünk egyik legújabb lakóját, a nemrégiben érkezett, tízesztendős hím barna medvét, akinek mostanában – új otthonával ismerkedve – a pancsolás a kedvenc szórakozása.