Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 32°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Teljes pompában a havasszépe2017. május 11.

Nemcsak állatkert, hanem növénykert is vagyunk, így a sok-sok kisállat mellett a botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Ezúttal például a Japánkertnél található, havasszépe néven is ismert rododendronokra, amelyek épp most virágzanak.

Kölykök a veszélyeztetett vadkutyáknál2017. május 10.

Márciusi ifjak – így becézik a gondozók a március 15-én született ázsiai vadkutya kölyköket, akik most már remekül láthatók a kifutóban. Különösen a délelőtt 11 órakor esedékes etetéskor, és persze ha épp önfeledt hancúrozásra támad kedvük.

Anya, úgy szeretlek!2017. május 7.

Anyák napja alkalmából különleges videóval készültünk. Szereplői Jula, az orangutánhölgy, és gyermeke, a most két és fél éves AnnaHanna. A kisfilm alig egy perces, mégis sokat érzékeltet a kicsi és az édesanya közötti szeretetteljes kapcsolatból.

Új állatunk: a törpe mara2017. május 5.

Érdekes új rágcsálókkal, törpe marákkal gazdagodott Állatkertünk. Ezek a Dél-Amerikában őshonos, bájos megjelenésű állatkák sokkal kevésbé ismertek, mint legközelebbi rokonaik, a nagy marák. Nálunk is most láthatóak először.

Nevet kapott a zebracsikó2017. május 2.

A múlt héten bemutatkozott, immár több mint két hetes zebracsikó legutóbbi híradásunk óta már nevet is kapott. A gondozók olyan afrikai eredetű lánynevet kerestek számára, amelynek kezdőbetűje megegyezik az anyaállat nevének kezdőbetűjével.

Csíkos és foltos állatgyerekek – III. rész2017. április 28.

A zebracsikó és a három cseperedő gyűrűsfarkú maki, vagyis a csíkokat viselő állatok mellett ne feledkezzünk meg a foltosakról sem! Hiszen a zsiráfoknál három borjú is született már az idén. A hosszú hétvégén érdemes meglátogatni őket.

Csíkos és foltos állatgyerekek – II. rész2017. április 27.

Nemcsak zebracsikó született a napokban, hanem egy másik csíkos (legalábbis a farkán gyűrű alakban csíkokat viselő) állatfajnál, a gyűrűsfarkú makiknál is volt gyermekáldás. Mami kettő, Gumus egy kölyköt nevel éppen.

Csíkos és foltos állatgyerekek – I. rész2017. április 26.

Aki mostanában jár az Állatkertben, nagyon sok kölyköt és fiókát láthat. Külön is érdemes szólni a csíkos és foltos állatgyerekekről, közülük is elsőként a nemrégiben született, és most már a közönség számára is látható zebracsikóról.

Emlős létére tojást rak2017. április 25.

A hangyászsün a legkülönösebb állatok egyike. Emlős létére ugyanis tojásokkal szaporodik. Jelenlegi állataink 2013 januárja óta láthatók az Ausztrál ösvény szomszédságában. Szép időben még a kifutóra is kiengedjük őket.

A Föld Fesztiválon állatmentő tevékenységünket is bemutatjuk2017. április 21.

Az április 21-től 25-ig, azaz péntektől keddig tartó Föld Fesztivál sok-sok egyéb programja mellett bemutatjuk az Állatkertünkben zajló madármentő, állatmentő tevékenységet is. Védenceinkkel akár testközelből is meg lehet ismerkedni.