Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

UNICEF Gyerekhang az Állatkertben2018. november 20.

November 20-án a gyermekek világnapját ünnepeljük. Ez alkalomból – az UNICEF Magyarországgal közös program keretében – a gyerekek néhány órára átvették a felnőttek feladatait a Holnemvolt Várban, Állatkertünk új játszóparkjában.

Mentett fenyőszajkó a Sünispotályban2018. november 16.

Ez a vállsérült fenyőszajkó néhány napja került a Sünispotályba, Állatkertünk közönség számára is látogatható, bemutató mentőközpontjába. A faj ritka vendég hazánkban, a mentőhelyen is most először akad dolgunk fenyőszajkóval.

Kisfilm Arun születésnapi köszöntéséről2018. november 12.

Nemrégiben töltötte be első életévét Arun, a kiselefánt. A születésnap alkalmából természetesen fel is köszöntöttük, mi több, még tortát is kapott a gondozóktól. Legújabb kisfilmünkben a szülinap pillanatait idézzük fel.

Ritka aranyhasú mangábé született!2018. november 9.

Már láthatja a nagyközönség a nemrégiben született aranyhasú mangábé kölyköt. A Nyugat-Afrikában honos majomfaj állatkertekben rendkívül ritkán látható, még óriáspandát is több helyen tartanak, mint aranyhasú mangábét.

Nyuszik a Holnemvolt Várban2018. november 6.

Állatkertünk új játszóparkja, a Holnemvolt Vár a háziállatok bemutatóhelye is egyben. Már a bejárattal szemben aranyos nyuszik fogadják a közönséget, de a gyerekek tematikus játszóházunkban, a Hetedhét Palotában is találkozhatnak tapsifülesekkel.

Köszöntsük fel együtt a kiselefántot!2018. november 1.

Vasárnap délelőtt 11 órakor köszöntjük fel Arunt, a kiselefántot első születésnapja alkalmából. Mindenkit szeretettel várunk, aki velünk ünnepelne, illetve, aki látni szeretné, mit szól a kis Arun első születésnapi tortájához.

Töklámpás állatoknak2018. november 1.

Halloween, azaz mindenszentek előestéje alkalmából több állatunk is kapott töklámpásokat. Belsejükbe persze nem fényforrást, hanem finomságokat tettek a gondozók. A gundik és a csupasz turkálók is nagyon örültek ezeknek a tökfejeknek.

Kölyök az agutiknál is2018. október 25.

Sok más állatunkhoz hasonlóan a Dél-Amerikában őshonos zöld agutiknál is gyermekáldás volt. A legifjabb a múlt hónapban látta meg a napvilágot, de korábban, a nyár derekán is született már két kölyök. Ez a faj rendszeresen szaporodik Állatkertünkben.

Labdazsonglőr kiselefánt2018. október 19.

Arun egyik szenvedélye a labda: naphosszat rúgja, gyűri, taszigálja. Érdemes őt is felkeresni az őszi szünetben, akár már most, a hosszú hétvégén is, hiszen október 20-tól november 4-ig a gyerekeknek csak 200 forint a belépő, és sok program is lesz.

Megnőttek a mentett gyöngybagoly fiókák2018. október 16.

Látogatható mentőközpontunkban, a Sünispotályban segítségre szoruló baglyokkal is foglalkozunk. Például azokkal az elárvult gyöngybagoly fiókákkal, akikről épp egy hónapja írtunk. Azóta – a mesterséges nevelésnek hála – igencsak megnőttek.