Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

nincs időjárási adat

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Sokat nőtt a hangyászkölyök2019. február 19.

Nyolc hónap alatt nagyot nőtt Flódni, a tavaly júniusban született sörényes hangyász kölyök. Már majdnem akkora, mint Isabela, az anyaállat, de azért még most is előfordul, hogy cipelteti magát. A szép időben egyre több időt töltenek a kifutóban.

Sandokan a tigrisek védelmére is felhívta a figyelmet2019. február 15.

Pénteken Állatkertünkben járt Kabir Bedi, a Maláji tigris című klasszikus filmsorozat főszereplője: jelképesen örökbe fogadta Norbi nevű tigrisünket, és magyarországi rajongóival is találkozott. A tigrisek védelmére külön is felhívta a figyelmet.

Rajhalak a Cápasuliban2019. február 14.

A nemrég megnyílt Cápasuliban sokféle rajhallal is lehet találkozni: többek között morgóhalakkal, denevérhalakkal, aranymakrélákkal, barátsügérekkel, csattogóhalakkal is. Akármilyen furcsa, egy kicsit sem feszélyezi őket a cápák közelsége.

Előbújtak az első hóvirágok2019. február 13.

Egyre több hóvirágot lehet látni Állatkertünk parkjában! Némelyikük már január végén előbújt. A legnagyobb számban a Xántus-ház előtti domboldalban, a sziklakertnél pompáznak, de hamarosan a Főkapu környékét is virágszőnyeg borítja majd.

Pénteken Állatkertünkbe látogat Kabir Bedi2019. február 12.

Péntek délelőtt Állatkertünkben vendégeskedik Kabir Bedi indiai színművész, akit – bár sok-sok filmben játszott – a hazai közönség elsősorban Sandokan megformálójaként ismerhet. Rajongóival a Varázshegyben találkozik.

Újabb erszényes gyerek2019. február 9.

Nemrégiben számoltunk a negyedik budapesti vombatkölyök születéséről, s most újabb, erszényesekkel kapcsolatos örömhírünk van: az Ausztrál-ösvény mentén látható Bennett-kenguruknál is egy kölyök cseperedik az erszényben.

Ráják a Cápasuliban2019. február 6.

Az új Cápasuliban a cápák mellett a rájákkal is meg lehet ismerkedni. Talán nem mindenki tudja, de a ráják a cápák közeli rokonságába tartoznak, anatómiai felépítésük is hasonló, csak épp a testalkatuk más: nem orsó alakúak, hanem lapítottak.

A Cápasuli „mosolygós” nebulója2019. január 31.

A Cápasuliban jelenleg látható négy cápafaj közül élőhelyükön a zebracápák természetvédelmi helyzete a legrosszabb. A mi állatunk most még alig kétéves, de később akár két méteresnél is nagyobbra nőhet.

Időjós medvék2019. január 29.

Szombaton – a péntektől vasárnapig tartó Mackófesztivál második napján – kiderül, hogy meglátja-e a medve az árnyékát. A népi időjóslás szerint ebből következtetni lehet arra, meddig tart még a télies időjárás. De vajon mennyire jó időjósok a medvék?

Vombatkölyök: újabb világra szóló ritkaság2019. január 25.

A vombatoknál elhelyezett kamerák nemrégiben örvendetes képeket rögzítettek. Molly, az anyaállat erszényéből egy kölyök kandikál ki. E különleges erszényesek állatkerti szaporítása ritkaságnak számít, Budapesten viszont már négyszer sikerült.