Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm legidősebb gorillánk őssejtterápiás kezeléséről 2023. október 12.

Legújabb kisfilmünkben Liesel, az idős anyagorilla őssejtterápiás kezelését, illetve az eddigi eredményeket mutatjuk be. Ízületi problémáin az elérhető legkorszerűbb, az állatorvos-tudomány nemzetközi élvonalát képviselő módszerrel segítünk.

Augusztus végén már beszámoltunk arról, hogy legidősebb gorillánk ízületi problémáinak kezelésére világelsőként őssejtterápiát alkalmaztunk. Most egy kisfilmen is megmutatjuk a beavatkozást és az eddigi eredményeket.

Liesel 1977-ben született, háromszoros anyuka, sőt már nagymama és dédmama is. Az ő korában bizony nincs mit csodálkozni azon, ha ízületi problémái vannak, ami inkább állatkerti probléma, hiszen a természetben egyszerűen nem élnek ilyen sokáig ezek az állatok (arról nem is szólva, hogy ha egy vadonbeli állatnak vannak ilyen gondjai, ott nincs állatorvos, aki segítsen).

Lieselt természetesen már korábban is kezeltük gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítményekkel, a közelmúltban viszont őssejtterápiás kezelést is kapott. Az állatorvos-tudományban ez a legújabb, legkorszerűbb, élvonalbeli lehetőség az ilyen típusú problémák kezelésében, s alkalmazása jól mutatja, hogy Állatkertünk ebben is a nemzetközi élvonalban van. A Sheffieldi Egyetemmel és a StemcellX-szel való együttműködésünk nyomán az elérhető legfejlettebb módszerrel siethettünk Liesel segítségére.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.