Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Leopárdles a téli szünetben 2021. december 27.

A téli iskolai szünet nagyszerű alkalom arra, hogy a család felkerekedjen, és ellátogasson hozzánk. Látnivalóban sincs hiány: a két perzsa leopárd kölyök, Arya és Amir például egyre több időt tölt a kifutó felfedezésével.

Akik rendszeresen követik Állatkertünk híreit, jól tudhatják, hogy fiatal perzsa leopárd tenyészpárunk, Banu és Akhum nászából az ősszel két kölyök született, akik a közelmúltban mutatkoztak be a nagyközönségnek.

Arya és Amir azóta egyre több időt töltenek a kifutóban, mindinkább fel is fedezve a különféle mászási és játéklehetőségeket. Még a téli időjárás sem tartja őket vissza, hiszen a perzsa leopárdok őshazájukban olyan vidékeken is élnek, ahol a hó sem számít rendkívülinek.

Ezek a nagymacskák a természetben ritkulóban vannak, s ezért veszélyeztetettnek számítanak. A perzsa leopárdok szaporítása így természetvédelmi szempontból is fontos, és e téren Állatkertünk már korábban is komoly eredményeket ért el. A most cseperedő kölyköknek ugyanis az egyik nagymamájuk is Budapesten látta meg a napvilágot.

Persze a leopárdkölykökön kívül sok más látnivaló is várja a nagyközönséget az Állatkertben. Nemcsak a két ünnep között vagyunk nyitva, hanem nyitva voltunk karácsonykor, nyitva leszünk Szilveszter napján, sőt még január elsején is. December 31-én ugyan a szokásosnál hamarabb zárunk, de minden más napon a rendes téli nyitvatartási rend szerint várjuk látogatóinkat az élővilág sok-sok csodájával.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.