Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Már jól látható a szurikáta bébi 2020. október 27.

Az apróság most múlt kéthónapos, ami azt jelenti, hogy már a közönség is jól láthatja, játék, evés vagy hancúrozás közben, és persze olyankor is, amikor a szurikátákkal társbérletben élő teknősök hátáról tekint a távolba.

Újabb kisállatban gyönyörködhetnek mindazok, akik mostanában felkeresik Állatkertünket. Gyermekáldás volt ugyanis a Szavanna-kifutóhoz csatlakozó külön kifutórészben és állatházban lakó szurikátáknál, akik alighanem a kert legnépszerűbb kisemlősei. A kicsi nemrég múlt két hónapos, ám ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostanában lett elég fejlett ahhoz, hogy a közönség is jól láthassa. Az újszülött szurikátáknak – akik általában két és fél hónapnyi vemhesség után születnek – kéthetes korukig a szemük sem nyílik ki, így arra is várni kell, amíg az első hetekben tartózkodási helyükként szolgáló rejtekhelyről előmerészkednek.

A mi kis szurikátánk ugyan néha még tejet is iszik, és emiatt rendszeresen odaszalad anyukájához, táplálékának zömét azonban mostanra már a kifejlett szurikáták által is fogyasztott szilárd táplálék adja. Ehhez persze tudni kell, hogy a szurikáták, bár kisemlősök, nem a rágcsálók, hanem a ragadozók közé tartoznak, és ennek megfelelően nagyrészt állati eredetű táplálékon élnek. Nálunk, az Állatkertben a lisztkukac és a gyászbogárlárva a kedvenc csemegéjük.

Azt még nem sikerült kifigyelni, hogy a kicsi milyen nemű, így egyelőre nevet sem kapott. Azt már most lehet látni, hogy nagyon aktív, fürge, és igen bátor jószág, úgy veti bele magát a szurikáta csapat közös mulatságaiba, mintha már ő is olyan nagy lenne, mint a felnőtt fajtársai. Az evés és a játék mellett gyakran látni, amint szurikáta módra, felmagasodva kémleli a környéket. A fűtött, belső férőhelyen, ahol a szurikátákon kívül néhány sarkantyús teknős is lakik, gyakran mászik fel a teknősök hátára, hogy onnan nézzen körbe. De ha úgy adódik, akár el is szunyókál a teknősháton.
Állatkertünkben idén már született egy szurikáta bébi, ám akkor be kellett avatkozni a gondozóknak, akik végül cumisüveggel nevelték fel a Zulunak elnevezett állatot. A mostani bébi esetében ilyesmire nem volt szükség, a csapat teljes jogú tagjaként cseperedik.

A szurikátákon kívül sok más állatnál is gyermekáldás volt mostanában, így valóságos „baby boomról" beszélhetünk. A kisállatok között a két orangután bébi a legnépszerűbb, akik közül a bő kéthetes kisebbik nevére jelenleg is lehet szavazni Állatkertünk honlapján. De sokan kíváncsiak a többi kisállatra, például a sörényes hangyász gyerekre, vagy épp a tevecsikóra.

Az őszi szünet idején különlegesen jó alkalom kínálkozik az Állatkerti látogatásra, hiszen az október 23-tól november 1-ig tartó időszakban a 18 éven aluliak jelentős kedvezménnyel, a szokásos gyermekjegy árának kevesebb, mint a feléért kereshetik fel kertünket. Ezzel egyrészt a gyermekkel, gyermekekkel érkező családoknak szerettünk volna kedvezni, de azoknak a középiskolás korú fiataloknak is, akik az őszi szünet idekén nem is feltétlenül a családtagokkal, hanem kortásaikkal együtt látogatnának el hozzánk, esetleg egy állatkerti randi programjaként.

A 18 éven aluliak mellett most kedvezményt kínálunk a szépkorúaknak is, az őszi szünettel egy időben indult, de egészen november végéig tart a Nyugdíjas Ősz keretében.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.