Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Önfeledten játszó párduckölykök 2022. január 13.

Arya és Amir, a két perzsa leopárd kölyök nagyokat hancúrozik a kifutóban. Kergetőznek, birkóznak és mindenféle más játékot eszelnek ki, amibe az anyukát, Banut is igyekeznek bevonni. Közeleg a hétvége, érdemes meglátogatni őket!

Állatkertünkben a XIX. század óta foglalkozunk leopárdokkal, vagy más néven párducokkal, a veszélyeztetett perzsa leopárdok tartásába pedig 2003-ban kezdtünk bele, és számos alkalommal sikerült is őket szaporítani. Legutóbb szeptemberben született két kölyök, akik – a nagyközönség körében meghirdetett szavazás eredményeként – az Amir és az Ayra neveket kapták.

Mostanában a délelőtti órákban, általában legkésőbb 10-re szoktak kijönni a kifutóra, természetesen Banuval, az anyukával együtt, és többnyire fél 3-ig láthatja őket a közönség. Utána visszavonulnak a belső férőhelyre, majd Akhum, az apuka veheti birtokba a kifutót. Amikor a kölykök épp kint vannak, elég gyakran látni őket valamilyen valamilyen aktivitás, leginkább játék, kergetőzés vagy épp famászás közben. Legújabb kisfilmünkben ebből adunk egy kis ízelítőt.

A hűvös idő sem akadály, hiszen ezeknek a nagymacskáknak az elterjedési területe Anatóliától és a Kaukázustól egészen Pakisztánig tart, és olyan területeket is magába foglal, ahol télen a hideg és a hó egyáltalán nem számít ritkaságnak. Ezért a perzsa leopárdok télálló nagymacskák, amit az is segít, hogy az összes leopárd alfaj közül a perzsa leopárdok szoktak aránylag a legnagyobbra nőni, márpedig a nagyobb test sokkal könnyebben megtartja a hőt is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.