Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sanyi üzeni: Gyertek Állatkertbe a hosszú hétvégén! 2022. március 11.

Sanyit, a felfedező kedvű kispingvint láthatja a közönség a hosszú hétvégén, de sok más látnivalóval, élménnyel, programmal is készülünk. A Cápasuliban például a cápák merüléses látványetetését csodálhatják meg a látogatók.

Sanyi, a felfedező kedvű pingvin néhány óra alatt valóságos nemzetközi médiasztár, sőt internetes mémek ihletője lett. Ő maga egyébként jól van, a kirándulása után még aznap „sajtótájékoztatót is tartott", gondozója karjai közül érdeklődéssel szemlélve a rá irányuló kamerákat és fényképezőgépeket. Néhány napig a csapattól külön, a vele egykorú kispingvinekkel együtt volt megfigyelés alatt, a hosszú hétvégén viszont mindannyian együtt lesznek a kifutóban.
Sanyit elég könnyen meg lehet különböztetni a többi pingvintől, hiszen – amint a képen is látható – tollazata, színezete még nem egészen olyan, mint a felnőtteké, hiszen csak tavaly ősszel, november 28-án kelt ki a tojásból. Hasonló korú fiatal pingvinünk ugyan összesen négy van, közülük az Sanyi, aki a szárnyán (amely a pingvineknél úszóvá alakult) lila-sárga jelölést lehet látni. A madarakat persze többnyire lábgyűrűvel szokták megjelölni, de pingvinek lába erre nem alkalmas, ezért kapnak szinte minden állatkertben színkódos szárnyjelzőket.

Sanyin és a többi pingvinen kívül egyébként sok más látnivalóval, programmal és élménnyel is készülünk a március 12-től 15-ig, azaz most szombattól keddig tartó hosszú hétvégére. Bemutatkoznak például a legifjabb óriásvidra kölykök, sokféle állatbemutató és látványetetés lesz, de az Állatkert műemlékeiről szóló tematikus sétát is szervezünk. Több olyan programunk is lesz, amely a tengerek, vizek élővilágával kapcsolatos. A Cápasuliban például (a hétfői nap kivételével) minden délben olyan látványetetést tartunk, amelynek során munkatársaink könnyűbúvár felszerelésben le is merülnek a cápák közé. A Pálmaház alatti Akváriumban is lesznek programok, a Vadállatmentő Központban pedig azt a mentőmunkát ismerhetik meg az érdeklődők, amelynek keretében évente kétezernél is több segítségre szoruló vadállatról gondoskodunk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.