Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tartsuk körforgásban, hogy ne kerüljön a kukába! 2022. április 30.

A hulladékok újrahasznosításáról mindenki hallott, de vannak olyan tárgyak, ahol az újrahasználat a megoldás. Ilyenek a könyvek is! Ma felállítottunk egy polcos szekrényt a Varázshegy előterében újrahasználatra váró könyvekkel.

Bizonyára honlapunk legtöbb olvasójával is megesett már, hogy könyvei között akadtak olyanok is, amelyekre már nem volt szüksége. Ezeket persze meg lehet próbálni értékesíteni is, de valljuk be, ez nem mindig járható út. Ekkor sem kell azonban kidobni a könyveket! A kultúremberek jó részének egyébként is rossz érzést okoz, ha könyveket lát szemétre dobva, arról már nem is szólva, hogy hulladékgazdálkodási szempontból is van más, szerencsésebb megoldás.


Arról mindenki hallott, hogy a hulladékok jelentős részét újrahasznosítják (ezért is fontos a szelektív gyűjtés, mert ez is megkönnyíti a különféle műanyagok, papírok vagy fémek feldolgozását és újrahasznosítását). Vannak azonban olyan tárgyak is a háztartásokban, amelyek, ha feleslegessé válnak, azokat más még tudja használni. Ilyenek a babafelszerelések, a játékok, a sporteszközök, a bútorok és különféle lakberendezési tárgyak, a konyhafelszerelések, a szerszámok, és ilyenek a könyvek, vagy akár a DVD-k is. A Budapesti Közművek keretében működő FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központjai (SZÚK) éppen az ilyen tárgyak újrahasználatát igyekeznek elősegíteni.


Az FKF SZÚK-hoz bekerült, használt könyvekből helyeztünk ki most néhány polcra valót az állatkerti Varázshegy előterébe, egyrészt azért, hogy felhívjuk a figyelmet az újrahasználatra, ami környezetvédelmi szempontból is fontos ügy, másrészt azért, mert látogatóink között bizonyára szép számmal akadnak olvasni szerető emberek, akik akár kedvükre való köteteket is találhatnak az újrahasználatra váró könyvek között. A Szemléletformáló és Újrahasználati Központokról további információ itt olvasható.

Ha kíváncsi vagy az Állatkertünkben az elmúlt időszakban megvalósult környezetbarát fejlesztésekre, ezekről itt találsz további érdekességeket!