Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tréning az elefántoknak 2021. július 29.

A délután háromkor kezdődő „elefántiskola” igen népszerű közönségprogram. A tréning azonban legalább annyira az állatokért van, mint a látogatókért. De vajon mikor lehet elkezdeni Samuval, a kiselefánttal a tréningeket?

Rendszeres látogatóink jól ismerhetik a „Légy ott!" élményprogramokat: azokat a bemutatókat, látványetetéseket, állattréningeket és más érdekességeket, amelyekkel még több élményt szeretnénk adni mindazoknak, akik látogatásukkal megtisztelik Állatkertünket.

Az élményprogramok egyike az „elefántiskola", amelyet minden nap délután háromkor szoktunk megtartani. De más napszakban is láthatja a közönség, hogy gondozóink rendszeresen foglalkoznak az elefántokkal, napjában többször is tréningeznek velük.

Az ilyen tréningek persze nagyon érdekesek, de nemcsak a nagyközönség kedvéért tartunk ilyeneket, hanem legalább ennyire az állatok miatt. A tréning ugyanis kiváló elfoglaltság az állatok számára, nagyszerű programot jelent nekik. Ráadásul a velük való foglalkozást is megkönnyíti. A tréningeknek köszönhetően a gondozók olyan jó viszonyban vannak az elefántokkal, hogy egy vérvétel, a fogak vizsgálata, a lábápolás, vagy – ami kicsit nevelő elefánt anyukáknál különösen fontos – egy próbafejés sem jelent különösebb gondot.

A tréningek során jutalmazással, finom falatokkal és kedves szavakkal motiváljuk az állatokat. Persze Angele-nek, az elefánt anyukának most könnyített programú tréningeket szoktak tartani a gondozók, hiszen neki a tréning mellett az áprilisban született kiselefántra, Samura is folyamatosan oda kell figyelnie, aki elég eleven ahhoz, hogy ez ne legyen egyszerű feladat.

A kicsivel most még nem tréningezünk, hiszen ő még elsősorban anyatejen él, így nehéz lenne jutalomfalattal motiválni. De az ifjú ormányos már most is nagyon élénken érdeklődik a tréning után. Pillanatnyilag azonban még csak az a dolga, hogy megszokja, a tréning az állatkerti elefántok mindennapjainak részét képezi. Később, amikor már jobban érdeklik a jutalomfalatok, egyszerűbb feladatokkal nála is el lehet kezdeni a tréninget.

Az elefántokon kívül persze sok más állattal is tréningezünk, az oroszlánfókáktól egészen a komodói varánuszokig. Alig egy évvel ezelőtt egy cikket, illetve egy kisfilmet is készítettünk, hogy bemutassuk, hogyan tréningezünk a különféle állatokkal.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.