Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Érdekességek a méhek napjára 2020. április 29.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében – a csütörtökre eső méhek napja alkalmából – ezúttal a méhekkel kapcsolatos letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, rejtvénnyel, kézműves foglalkoztatóval készültünk.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kezdeményezésére Magyarországon 1994 óta minden év április 30-án tartják meg a méhek napját. Ez a jeles nap jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az érdekes állatokra. A méhek sok-sok növény beporzóiként kulcsfontosságú szerepet játszanak a természet háztartásában, nem is szólva a méhek által termelt mézről, amely nélkül ugyancsak nehéz lenne elképzelni az életünket. Kinyomtatható és letölthető anyagainkból sok érdekességet mesélünk el a méhek világáról, és persze Állatkertünkben kialakított méhmenedékről is. Készültünk rejtvénnyel, sőt kézműves foglalkoztatóval is, így akinek kedve van, némi kreatív kézműveskedéssel saját méhecskét is készíthet magának.

Méhek napja Magyarországon (PDF)
Méhek az Állatkertben (PDF)
Érdekességek a nagyvilágból (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts méhecskét! (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Beporzós játék (PDF)
Bemutatkozik az Édes Mackó kürtőskalács cukrászda (PDF)
Rejtvények: bűvösnégyzet és keresztrejtvény
Rejtvények: labirintus (PDF)

Amióta a koronavírus járvány miatt az Állatkert kapuit zárva kell tartanunk, több olyan anyagot is közzétettünk, amelyek éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat. Ezek a cikkek és letölthető lapok, amelyeknek a pedagógusok és a gyermekeikkel otthon maradó szülők egyaránt hasznát vehetik, itt érhetők el. Emellett arra is törekszünk, hogy ha már a kert nem látogatható, az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével igyekezzünk eljuttatni minden barátunk otthonába: ezért megnöveltük egye-egy kifutójának valósidejű képét mutató webkamerák számát, illetve a szokásosnál is több hírt és érdekességet teszünk közzé Facebook-oldalunkon, és több kisfilmmel nyújtunk bepillantást az Állatkert lakóinak életébe.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/