Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

ÁTMENETILEG ZÁRVA TART AZ ÁLLATKERT! 2020. március 14.

Március 15-től – azaz vasárnaptól – további intézkedésig Állatkertünk zárva tart a nagyközönség előtt. A zárt kapuk mögött az intézmény természetesen továbbra is működik, nap mint nap gondoskodunk állataink és növényein jóllétéről.

Figyelem! A cikk megjelenése óta változások történtek. Az Állatkert a koronavírus járvány illetve járványveszély miatt március 15-től hatvanhat napon át zárva tartott, május 20-a óta viszont újra látogatható. Az aktuális helyzetről további információk itt olvashatók.

Az új koronavírus okozta világjárvánnyal, illetve az annak kapcsán Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben Budapest Fővárosi főpolgármestere 2020. március 14-én délután bejelentette, hogy egyes fővárosi intézmények, köztük az Állatkert nyitva tartását felfüggesztik.

Ennek alapján a Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-től további intézkedésig nem fogad látogatókat, azaz zárva tart a nagyközönség előtt.

Állatkertünknek erre a helyzetre is megvan az intézkedési terve, amely a döntés kihirdetésétől kezdve azonnali hatállyal életbe lépett. Bár látogatókat vasárnaptól kezdve átmenetileg nem fogadhatunk, az Állatkert maga a továbbiakban is működik. Munkatársaink ezután is a legmagasabb színvonalon gondoskodnak a kertben élő 900 különböző állatfaj több mint 10 ezer egyedéről, valamint a park növényeiről is. Az Állatkertünknek emellett arra is van terve, hogy ismeretterjesztő tevékenységünket a bezárt kapuk ellenére is folytassuk hivatalos honlapunkon (www.zoobudapest.com), illetve Facebook-oldalunkon (www.facebook.com/allatkert) keresztül.

A Fővárosi Állat- és Növénykert normális körülmények között az év minden napján nyitva áll a látogatók előtt. Utoljára 26 éve volt olyan nap, amelyen teljes egészében zárva tartottunk, mivel 1994 előtt az volt a szokás, hogy az ősztől tavaszig tartó időszakban heti egy napon zárva volt az Állatkert. Olyan esetre, amikor a kert egymást követő több napon át is zárva tartott, utoljára 64 évvel ezelőtt volt példa.

A koronavírus okozta világjárvány kapcsán egyébként már az elmúlt napokban is több intézkedést vezettünk be. Ezekről korábban itt és itt adtunk hírt