Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Érdekességek a nemzetközi medvenapra 2020. május 6.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében – a nemzetközi medvenap alkalmából – ezúttal a medvékkel kapcsolatos letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, rejtvénnyel, kézműves foglalkoztatóval készültünk.

A medvék különleges és érdekes állatok, fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában, és jelentős az emberi kultúrára gyakorolt hatásuk is. Így aztán nem meglepő, hogy a naptárban több olyan jeles nap is akad, amely a medvékkel kapcsolatos. Időben ezek közül a legközelebb a nemzetközi medvenap esik, így Digitális Állatkert című sorozatunkban ezúttal a medvékkel kapcsolatos érdekességekkel készültek zoopedagógusaink.
Kinyomtatható és letölthető anyagainkból az érdeklődők megismerhetik a világ medvéit, az állatcsoport nálunk látható képviselőit, de a kínálatban van rejtvény és kézműves foglalkoztató is.

Nemzetközi medvenap (PDF)
A világ medvéi (PDF)
Az Állatkert mackói (PDF)
Érdekességek a nagyvilágból (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Legyen saját kismackód! – 1. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Legyen saját kismackód! – 2. rész (PDF)
Bemutatkozik a Varázspadlás (PDF)
Rejtvények: Egészítsd ki a sorokat! (PDF)
Rejtvények: bűvösnégyzet és keresztrejtvény (PDF)

Amióta a koronavírus járvány miatt az Állatkert kapuit zárva kell tartanunk, több olyan anyagot is közzétettünk, amelyek éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat. Ezek a cikkek és letölthető lapok, amelyeknek a pedagógusok és a gyermekeikkel otthon maradó szülők egyaránt hasznát vehetik, itt érhetők el. Emellett arra is törekszünk, hogy ha már a kert nem látogatható, az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével igyekezzünk eljuttatni minden barátunk otthonába: ezért megnöveltük egye-egy kifutójának valósidejű képét mutató webkamerák számát, illetve a szokásosnál is több hírt és érdekességet teszünk közzé Facebook-oldalunkon, és több kisfilmmel nyújtunk bepillantást az Állatkert lakóinak életébe.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/