Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Készíts saját Állatkertet! 2020. június 5.

Egy kis kreatív kézműveskedéssel otthonra is lehet saját állatkertet varázsolni. Új sorozatunk első része a Kisszikla lakóit mutatja be érdekességekkel, kézműves foglalkoztatóval, rejtvénnyel és memóriakártyaként is használható állatos színezővel.

Digitális Állatkert sorozatunkban az elmúlt hónapokban sokféle tartalmat tettünk közzé. Köztük számos olyan letölthető és kinyomtatható anyagot is, amelyet pedagógusok is felhasználhatnak munkájuk során, de sok olyat is, amelyeknek a gyermeküknek programot, elfoglaltságot kereső szülők is hasznát vehetik. Magukról a gyerekekről már nem is beszélve.

Bár az ok, ami miatt a sorozatot indítottuk, már nem áll fenn teljes mértékben, hiszen a koronavírus járvány veszélyének csökkenése miatt a kijárási korlátozások már megszűntek, és az Állatkert is újranyitott (igaz, bizonyos óvintézkedések mellett), mégsem állt vissza még az élet minden tekintetben a rendes kerékvágásba. Például a tanulmányi csoportok látogatását, a zoopedagógiai foglalkozásokat még mindig van értelme digitális tartalmakkal helyettesíteni. Ráadásul sokan az elmúlt hetekben rendszeres használóivá váltak ezeknek a tartalmaknak.

Így aztán úgy gondoltuk, még új sorozatot is érdemes indítani: olyat, amely kreatív kézműveskedésre bátorítja a gyerekeket. Az állatkerti látogatás után biztos gyakran eszükbe jut, hogy jó lenne otthonra is egy kis állatkert. Persze otthon nehézségekbe ütközne mondjuk hóbaglyot, pingvint, vagy épp jegesmedvét tartani, de figuráikat egyszerű anyagokból könnyen el lehet készíteni.

Letölthető és kinyomtatható anyagaink ezúttal az állatkerti Kissziklát és lakóit mutatják be, sok érdekességgel, kézműves foglalkoztatóval, rejtvénnyel és memóriakártyaként is használható állatos színezővel.

A Kisszikla és lakói (PDF)
Kézműves foglalkoztató: hóbagoly, jegesmedve és pingvin készítés (PDF)
Készíts saját fajtáblát! (PDF)
Memóriakártya és állatos színező (PDF)
Keresztrejtvény (PDF)