Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Elismerés az év állatvédő állatkerti szakemberének 2023. október 8.

Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, dr. Sós Endre vezető állatorvos lett az év állatvédő állatkerti szakembere. Az elismerést szerdán, az állatok világnapján vehette át az Igazságügyi Minisztériumban.

Szerdán, az állatok világnapján több, az állatvédelem területén dolgozó szakember és civil aktivista vehetett át elismerést. A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság ugyanis több állatvédelmi szakmai díjat is alapított, amelyeket ebben az évben adtak át először, hagyományteremtő szándékkal.

Díjazták az év állatvédő állatorvosát, az év állatvédő jogászát, az év állatvédő állatkerti szakemberét, az év civil állatvédőjét és az év állatvédő közéleti személyiségét. Mind az öt díjat két-két díjazottnak ítélték oda.

A díjazottak között volt dr. Sós Endre, Állatkertünk vezető állatorvosa, s egyben intézményünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, aki az év állatvédő állatkerti szakembere díjat vehette át dr. Tuzson Bence igazságügyi minisztertől, Ovádi Pétertől, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztostól, és dr. Vetter Szilviától, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnökétől.

 


Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos, Dr. Sós Endre. a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, főállatorvosa, dr. Tuzson Bence, igazságügyi miniszter, Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke
Fotó: Kovács Bálint