Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Ilyen vad a mentett vadmacska gyerek2021. október 15.

És ez így is van rendjén, hiszen az a tervünk, hogy ha eléri a megfelelő kort és tud már magáról gondoskodni, visszaengedjük természetes élőhelyére. De ehhez az is kell, hogy megfelelő vadságú maradjon.

Mentőmunkával segítjük a fokozottan védett vadmacskákat2021. október 14.

Ezt a magára maradt vadmacska kölyköt Ivánc mellett találták az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Az elmúlt heteket az Állatkert mentőközpontjában viseltük gondját, és a tervek szerint hamarosan visszaengedhetjük természetes élőhelyére.

Basil Prágába látogat2021. október 7.

Basil, a hím oroszlán, aki hétszeres apuka is egyben, még ebben a hónapban a Prágai Állatkertbe látogat. A ritka indiai oroszlánok tenyészprogramjához ugyanis szükséges lenne, hogy az ottani nőstényektől is legyenek utódai.

Az alapítók egyikeként írtuk alá Magyarország Állatvédelmi Kódexét2021. október 5.

Tegnap, az állatok világnapján tizenöt szervezet közös állatvédelmi nyilatkozatot írt alá az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezésére. Állatkertünk is az alapítók, az első aláírók között van, és más szervezeteket is bátorítunk a csatlakozásra.

Bravúros zsiráfműtét teljes sikerrel2021. október 1.

Néhány héttel ezelőtt különleges beavatkozásra került sor Sheshe nevű zsiráfunknál. Az állat törött állkapcsát kellett altatásban megműteni. Ez komoly szakmai kihívást jelentő feladat, de a csapat szaktudásának köszönhetően minden remekül sikerült.

Egy kanadai nyárfa emlékére2021. szeptember 30.

Már egy ideje figyeltük a Dél-Amerika ház röpdéje előtt álló, 77 esztendős kanadai nyárfát. Az elmúlt években, bár odvas volt, de még szilárdan állt. Ám mostanra annyira elkorhadt, hogy szomorúan bár, de ki kellett vágnunk.

Mentett állatok elengedése Tiszaalpáron2021. szeptember 17.

A vadállatmentő munka legszebb pillanatai mindig azok, amikor a sikeresen rehabilitált állatokat visszajuttathatjuk természetes élőhelyükre. Nemrégiben Tiszaalpár térségében engedtünk el mentett vércséket, kuvikokat és egy mocsári teknőst is.

Egy nagyon idős és egy nagyon fiatal kedvencünket is elvesztettük2021. szeptember 16.

Néhány nap alatt két szomorú esemény is történt Állatkertünkben. Szerdán elpusztult Sören, a tekintélyes korú, 29 éves borjúfóka, hétfőn pedig Buda, a tavaly született orangután kölykök egyike.

5183 fő vett részt a tegnapi XXIX. Sérült Gyermekek Napján2021. szeptember 14.

Rengeteg állatos élmény és látnivaló, különféle színpadi programok és sok más érdekesség várta a fogyatékossággal élő embereket, köztük is főleg a gyermekeket és a fiatalokat az idei Sérült Gyermekek Napján, amelyre e hét hétfőjén került sor.

Hétfőn lesz a XXIX. Sérült Gyermekek Napja2021. szeptember 11.

Ahogy 1992 óta minden esztendőben, idén is lesz Sérült Gyermekek Napja az Állatkertben, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében. Az eseményre szeptember 13-án, hétfőn kerül sor.