Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, események

Boldog karácsonyt kíván az Állatkert!2020. december 23.

Legújabb kisfilmünkkel a 2020-as év néhány emlékezetes pillanatát felelevenítve szeretnénk boldog, békés, áldott karácsonyt kívánni valamennyi látogatónknak, barátunknak, s mindazoknak, akik nyomon követik kertünk életét, mindennapjait!

Geotermikus energia segít melegen tartani az állatházakat2020. december 10.

Már csaknem egy évtizede segíti a Széchenyi Fürdő termálvizének hője az állatkerti létesítmények, állatházak fűtését. A termálhő felhasználása nemcsak gazdaságos, hanem környezetbarát is, hiszen így jóval kevesebb a füstgáz, a szén-dioxid kibocsátás.

Kék díszkivilágítás a gyermekek világnapján2020. november 21.

Budapest több más ikonikus épületéhez hasonlóan kék díszkivilágítást kapott az állatkerti Főkapu és a készülő Biodóm is a gyermekek világnapja alkalmából. Azért pont kéket, mert ez az UNICEF, azaz az ENSZ Gyermekalapjának színe.

Újabb elismerés az Állatkert nyugalmazott főigazgatójának2020. november 20.

Az Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége (WAZA) tiszteleti tagjává választotta prof. dr. Persányi Miklóst, Állatkertünk nyugalmazott főigazgatóját. Ez intézményünk számára is komoly nemzetközi elismerést jelent.

Komposztálás az Állatkertben2020. november 19.

A zöldhulladék komposztálása mindig fontos, de most, a közelgő Európai Hulladékcsökkentési Hét miatt a téma még aktuálisabb. A komposztálással újrahasznosítjuk a szerves hulladékot, az érett komposzttal pedig növeljük a termőtalaj tápanyagtartalmát.

Ma van a zoopedagógusok világnapja2020. november 12.

Állatkertünk fontos küldetése, hogy az emberek megismerjék az élővilágot és annak sokféleségét, illetve azokat a veszélyeket, amelyek e sokféleség fennmaradását fenyegetik. Ez a munka lehetetlen volna a zoopedagógusok, oktatási szakemberek nélkül.

Most minden segítség jól jön!2020. november 12.

Most, hogy a koronavírus világjárvány miatt átmenetileg újra be kellett zárnunk, megint furcsa volt látni az üres sétányokat. De a sok lelkesítő üzenetből tudjuk, hogy a közönségünk velük van. Most minden segítség jól jön!

Szakmai életműdíjat kap az Állatkert nyugalmazott főigazgatója2020. szeptember 29.

Életműdíjjal tünteti ki és tiszteletbeli tagjává választja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége Prof. Dr. Persányi Miklóst, Állatkertünk nyugalmazott főigazgatóját. Az intézményünk számára is komoly elismerést jelentő díjat pénteken adják át.

Idén nem tartjuk meg az Állatszeretet Fesztivált!2020. szeptember 14.

És sajnos elmarad az állatkerti halloween is. E két őszi eseményünkön évről évre sokan szoktak részt venni, de úgy látjuk, a jelenlegi helyzetben a felelős döntés, ha idén nem tartjuk meg őket. Állatkertbe jönni viszont továbbra is érdemes!

Maszkot kell viselni az állatházakban2020. szeptember 7.

Hétfőn délelőtt egy szájmaszk került a kert közepén álló ősember szoborra, Tóth István szobrászművész alkotására. Ezzel is igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy mától állatházakban kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése.