Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

A legjobb márkák között az Állatkert2020. június 12.

Superbrands kitüntetést kapott Állatkertünk. A legkiválóbb hazai márkákat elismerő díjat egy független szakemberekből álló, huszonegy fős testület ítélte oda intézményünknek, tanúsítva márkánk sikerességét és hitelességét.

Vadállatmentés: héjafiókák, hódok, sünök és vadmacskák2020. június 10.

Az év eleje óta már több száz mentett állat kapott második esélyt a nálunk folyó vadállatmentő munkának köszönhetően. Mai cikkünkből két héjafióka, egy hódanya és kölykei, három vadmacska kölyök és csaknem száz sün történetét ismerheti meg az olvasó.

Gyereknapi játékutalvány az Állatkert támogatóitól2020. május 31.

1.110.100 forint gyűlt össze az Állatkerti Alapítvány „Egy falatka Állatkert” kampánya keretében, amelyből speciális játékokat vásárolunk állatainknak. A jelképes utalványt a gyermeknap alkalmából adta át az Alapítvány az Állatkertnek.

Rossz hír: elpusztultak az óriásvidra kölykök2020. április 7.

Bár végig a legjobb lehetőségben reménykedtünk, végül bekövetkezett a legrosszabb. Sajnos nem maradtak életben a március 11-én született óriásvidra kölykök. A szülők közötti jó kapcsolat viszont reményt keltő a jövőre nézve.

Újabb kisfilm az állatkerti állatorvosok munkájáról2020. április 6.

Újabb kisfilmmel folytatódik az állatkerti állatorvosok munkáját bemutató sorozat. A legújabb epizódban a nézők ismét dr. Sós Endrével tarthatnak, ezúttal a Sünispotályba, a mentett állatok bemutató mentőközpontjába.

Európai díjra jelölik az Állatkert hulladékcsökkentési programját2020. március 31.

A novemberi Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan szervezett tavalyi, kilenc napon át tartó programunkat a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a legjobb hazai programnak találta, és európai díjra jelöli.

ÁTMENETILEG ZÁRVA TART AZ ÁLLATKERT!2020. március 14.

Március 15-től – azaz vasárnaptól – további intézkedésig Állatkertünk zárva tart a nagyközönség előtt. A zárt kapuk mögött az intézmény természetesen továbbra is működik, nap mint nap gondoskodunk állataink és növényein jóllétéről.

Az Állatkert nyitva, de a beltéri bemutatóhelyek nem látogathatók2020. március 13.

Állatkertünk továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, de szombattól a beltéri bemutatóhelyeket már nem látogathatja a nagyközönség. Belépni csak a Főkapunál lehet, a többi bejárat nem üzemel. Látogatóink megértését kérjük!

Koronavírus tudnivalók2020. március 11.

Felkészülés, folyamatos tájékozódás, ésszerű elővigyázatosság: tájékoztató a Fővárosi Állat- és Növénykertben az új koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése kapcsán tett intézkedésekről.

Vastapssal búcsúztatták a dolgozók a távozó főigazgatót2020. március 3.

Az Állatkert éléről távozó Persányi professzor főigazgatói minőségben csütörtökön köszönt el a munkatársaktól. Az állatkerti dolgozók vastapssal köszönték meg azokat az évtizedeket, amelyeket a főigazgató e szívüknek oly kedves intézményre áldozott.