Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Nemzetközi eszmecsere a hangyászsünökről2019. november 27.

Nemrégiben Állatkertünk volt a házigazdája annak a nemzetközi szakmai találkozónak, amely a hangyászsünök állatkerti tartásával foglalkozott. A workshop nem véletlenül volt nálunk, hiszen idén sikeresen szaporítottuk ezeket a különleges állatokat.

A legritkább hazai gerinces védelmében2019. november 22.

Két évtizede veszünk részt a rákosi vipera védelmét szolgáló együttműködésben. Most egy új uniós LIFE program keretében partnereinkkel azon dolgozunk, hogy e csak hazánkban honos hüllő néhány száz egyedből álló népessége 2025-re 50 %-kal növekedjen.

Ilyen volt a vadmacskák elengedése2019. november 20.

Múlt héten már írtunk az elárvult kölyökként még a nyáron hozzánk került vadmacskák sikeres rehabilitációjáról és arról, hogy szabadon is engedtük őket az észak-somogyi Nagy-Berekben. Itt van pár kép, amit az elengedésükkor készítettünk.

A PET-palackok kitiltásától a termálhő alapú fűtésig2019. november 14.

Termálhő alapú fűtés, csapadékvíz hasznosítása, PET-palackok száműzése, búzakorpából préselt tányérok az étteremben… Felsorolni is nehéz az elmúlt években Állatkertünkben megvalósult környezetbarát fejlesztéseket.

Visszatértek a természetbe az elárvult vadmacska kölykök2019. november 12.

Három elárvult vadmacska kölyök kapott második esélyt. Az elmúlt hónapokban munkatársaink gondoskodtak róluk, most pedig visszakerültek a természetbe.

Visszatértek a természetbe a mentett parlagi sasok2019. november 7.

Két mentett parlagi sast engedtünk szabadon partnereinkkel. A fokozottan védett madarak közül az egyik, egy Somogyvámos mellett talált, mérgezéses tüneteket mutató állat a mi mentőközpontunkban nyerte vissza az egészségét.

Őszi sünmentés2019. október 24.

Az őszi időszakban az avarégetés éppúgy fenyegeti a vadon élő sünöket, mint az, hogy a nyár végén született fiataloknak nincs elég idejük arra, hogy elérjék a megfelelő kondíciót a téli álom megkezdéséig. Segítsünk nekik együtt!

November 3-ig élj a lehetőséggel!2019. október 18.

Nézd meg bevezető áron a Holnemvolt Várat!

Csempészett kecskerákok mentése2019. október 7.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai múlt hónapban 91 védett kecskerákra bukkantak egy külföldi gépjármű utánfutójában az M5-ös autópályán. A lefoglalt állatokat szakértő munkatársaink vették gondjaikba.

Együttműködés a mentett vadállatokért2019. október 3.

Új bemutató mentőközpont, férőhelyek a mentett állatoknak, úgy gyógyászati és diagnosztikai eszközök, nemzetközi konferencia és tapasztalatcsere – csak néhány példa, mi minden valósult meg a ZOO4NAT program keretében a mentett állatokért.