Jegyárak, jegyvásárlás


A 2020. március 31-ig érvényes elővételi jegyek,
felhasználhatók 2020. december 31-ig.

Nyitvatartás

 

Március 15-től ZÁRVA további intézkedésig

Hírek, események

Európai díjra jelölik az Állatkert hulladékcsökkentési programját2020. március 31.

A novemberi Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan szervezett tavalyi, kilenc napon át tartó programunkat a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a legjobb hazai programnak találta, és európai díjra jelöli.

ÁTMENETILEG ZÁRVA TART AZ ÁLLATKERT!2020. március 14.

Március 15-től – azaz vasárnaptól – további intézkedésig Állatkertünk zárva tart a nagyközönség előtt. A zárt kapuk mögött az intézmény természetesen továbbra is működik, nap mint nap gondoskodunk állataink és növényein jóllétéről.

Az Állatkert nyitva, de a beltéri bemutatóhelyek nem látogathatók2020. március 13.

Állatkertünk továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, de szombattól a beltéri bemutatóhelyeket már nem látogathatja a nagyközönség. Belépni csak a Főkapunál lehet, a többi bejárat nem üzemel. Látogatóink megértését kérjük!

Koronavírus tudnivalók2020. március 11.

Felkészülés, folyamatos tájékozódás, ésszerű elővigyázatosság: tájékoztató a Fővárosi Állat- és Növénykertben az új koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése kapcsán tett intézkedésekről.

Vastapssal búcsúztatták a dolgozók a távozó főigazgatót2020. március 3.

Az Állatkert éléről távozó Persányi professzor főigazgatói minőségben csütörtökön köszönt el a munkatársaktól. Az állatkerti dolgozók vastapssal köszönték meg azokat az évtizedeket, amelyeket a főigazgató e szívüknek oly kedves intézményre áldozott.

Beszámoló a 2019-es szakmai munkáról2020. február 25.

Elkészült a Fővárosi Állat- és Növénykert 2019. évi szakmai munkáját és legfontosabb eredményeit bemutató éves beszámoló, amely PDF formátumban honlapunkról is letölthető.

Távozik székéből az Állatkert főigazgatója2020. február 21.

Persányi professzor, az Állatkert főigazgatója március 1-től lemondott magasabb vezetői megbízásáról. A távozó vezető arról tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy egészsége az utóbbi időben megromlott, ezért döntött a lemondás mellett.

Ugrás a vadonba2020. január 29.

Pár képkocka erejéig meg tudjuk mutatni, hogy is történ a három mentett vadmacska testvér közül a leggyámoltalanabbik szabadon engedése a szoktató ketrecből, amelyet a nemzeti parki szakemberek egy titkos helyen állítottak fel.

Együttérzünk a bajban a Krefeldi Állatkerttel2020. január 2.

A Fővárosi Állat- és Növénykert együttérzését fejezi ki a Krefeldi Állatkertben történt, számos állat fájdalmas pusztulását okozó tűzeset miatt, és felajánlja szakmai segítségét a németországi állatkertnek.

Kisfilm a 2019-es év mentett állatairól2019. december 26.

Idén is csaknem kétezer segítségre szoruló állatot mentettek munkatársaink. Legújabb kisfilmünkben be is mutatunk közülük néhányat, de a Sünispotályban látogatóink személyesen is találkozhatnak védenceinkkel.