Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kétmilliomodik látogató a Varázshegyben 2015. augusztus 24.

A Varázshegy 2012-es megnyitása óta kétmillió látogatót fogadott. A kétmilliomodikként érkező Szarvas család pénteken kereste fel a Nagyszikla belsejében kialakított bemutatóhelyet. A Győrből érkezett négytagú családnak egy kis meglepetéssel kedveskedtünk.

Augusztus 21-én, pénteken látogatta meg Állatkertünket a Szarvas család. A négytagú család Győrből érkezett, s a most 7, illetve 12 éves gyermekeikkel már több alkalommal is felkeresték intézményünket. A Nagyszikla belsejében kialakított Varázshegyben azonban most jártak először, így ez a bemutatóhely újdonságot jelentett a számukra. Ráadásul a létesítmény kapujában mindjárt azzal fogadták őket a kert munkatársai, hogy ők a Varázshegy kétmilliomodik látogatói.

A Varázshegy 2012. május 24-én került átadásra, tehát épp három éve és három hónapja látogatható. Az azóta eltelt időben összesen kétmillióan keresték fel ezt a különleges csodavilágot, s a számláló éppen akkor mutatott kétmilliót, amikor a Szarvas család megérkezett. A győri családot dr. Karai Klára, a Varázshegy vezetője, és az Állatkert több munkatársa fogadta a bejáratnál, majd egy különleges tárlatvezetés, az itt lakó állatokkal való ismerkedés, és persze néhány ajándék tette emlékezetessé a látogatást.

A Varázshegy mellett természetesen az Állatkert egésze is kimagasló látogatottságnak örvend. A négynapos ünnepen, azaz augusztus 20. és 23. között több mint 36 ezer fő tisztelt meg bennünket a látogatásával, s ugyanazon a napon, amikor a Varázshegy kétmilliomodik látogatója megérkezett, az Állatkert egészének idei, azaz január elseje óta mért látogatószáma is elérte a 750 ezer főt.