Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megérkezett az egymilliomodik látogató 2015. október 22.

Állatkertünk főigazgatója fogadta az idei év egymilliomodik látogatóját. A 11 éves Menyhárt Gellért húgával és édesanyjával érkezett hozzánk csütörtök délelőtt. Ajándékokkal, testközelből megismerhető állatokkal vártuk őket.

Ma érkezett meg Állatkertünkbe az idei év egymilliomodik látogatója. A 11 esztendős Menyhárt Gellért húgával, Flórával, valamint édesanyjával érkezett hozzánk. Az óbudai családot, akik elmondásuk szerint évente egyszer mindenképpen kilátogatnak az Állatkertbe, főigazgatónk, prof. dr. Persányi Miklós köszöntötte a főbejáratnál, s átadta az intézmény, illetve az Állatkerti Alapítvány ajándékait. Az ajándékok között volt egy éves családi belépő, két plüss vombat, valamint az egyik vombat jelképes örökbe fogadása, illetve az erről szóló oklevél. Az egymilliomodik látogatót a főbejáratnál néhány kezes, a gondozók által kötőféken, pórázon odavezetett jószág is várta, köztük egy teve, egy láma és egy ormányosmedve. Velük szintén megismerkedtek a Menyhárt család tagjai. Az Elefántház gondozói pedig egy rendhagyó vízilóetetéssel kedveskedtek az egymilliomodik látogatónak és családjának.

Állatkertünkben hagyomány, hogy az esztendő egymilliomodik látogatóját mindig kiemelt külsőségek között köszöntjük. Ezzel jelképesen az összes többi látogatónknak is szeretnénk megköszönni, hogy évről évre ilyen nagy számban tűntetnek ki bennünket látogatásukkal és érdeklődésükkel.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye, ahol évről évre egymilliónál is több látogató fordul meg. Ráadásul ez a kimagasló látogatottság tartósan jellemző az intézményre. Az elmúlt ötven esztendőben csak hét olyan év volt, amikor a látogatók éves száma nem érte el a lélektani egymillió főt, de akkor is csak néhány tízezerrel maradt el ettől. A tavalyi, 2014-es esztendőben 1.076.959 fő volt az éves látogatószám, s mivel még az idei évből is több mint két hónap van hátra, hasonló adatra lehet majd számítani a 2015-ös év végén is.

A 2015-ös év eddig eltelt 294 napja közül a legkevesebb napi látogatottságot február 9-én hétfőn mértük, ezen a napon 151 fő kereste fel a kertet. A legnagyobb napi látogatottság június 28-ára esett, ezen a szombaton 14.455 fő volt a látogatók száma. Az eddig eltelt teljes hónapok közül a legkevésbé látogatott a január volt 15.662 fős látogatószámmal, a leglátogatottabb pedig az augusztus, 165.590 fővel.