Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Néhány információ az elefántcsaládról 2023. szeptember 6.

Amióta Arun, a nagyobbik elefántgyerek elutazásáról hírt adtunk, sok kérdés érkezik hozzánk. Szeretnénk veletek néhány információt megosztani kérdéseitek nyomán.

Arun kamaszkorba lépve a Szegedi Vadasparkban talál új, korabeli barátokra, ahol két másik bikával együtt egy bikacsapat részeként sajátítja el a felnőttkori viselkedési formákat, önálló, korának megfelelő kapcsolatokat alakít ki társaival. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) nemzetközi iránymutatásainak megfelelően nagy körültekintéssel szervezzük utazása előkészületeit, melyről egy kisfilmben is beszámolunk majd nektek. Arun szállításával kapcsolatosan az elefántkifutó élő webkamerája szerdán zárástól előreláthatólag pénteken nyitásig nem működik, ezért szíves megértéseteket kérjük.

Kövessétek Facebook-oldalunkat és weboldalunkat, ahol hamarosan részletesen is beszámolunk arról, hogy hogyan utazott el Arun és érkezett meg a Szegedi Vadasparkba, ahol már nagyon várják új gondozói.

Sok-sok kérdés érkezett és érkezik az elefántcsalád többi tagjáról is. Angele-t és a kis Samut, a Szavanna-házban, valamint a külső medencés kifutóban láthatjátok, Assamot pedig hol a saját, bikakifutón, hol pedig a medencés részen látogathatjátok meg. Légy Ott! programunk részeként egészen október legvégéig minden nap 15 órakor megnézhetitek tréningjét.

A történelmi Elefántház felújítása is hamarosan befejeződik, így a hidegebb idő beköszöntével nem kell nélkülöznötök az Elefántház lenyűgöző belső környezetét sem, hiszen hamarosan onnan is megfigyelhetitek Assamot, és azt, hogy gondozói hogyan gondoskodnak róla és hogyan dolgoznak vele együtt nap mint nap.