Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nincs gorilla a szertárban? 2019. szeptember 24.

Nincs az az érdekes tanóra vagy óvodai foglalkozás, amelyik felérne egy állatkerti látogatással! Élőben látni és megtapasztalni az élővilág sokféleségét nagyszerű élmény, és pedagógiai szempontból is igen hatékony módja az ismeretszerzésnek.

Szeptember nemcsak az iskolákban számít a tanév kezdő hónapjának, hanem nálunk, az Állatkertben is. Mi ugyanis nemcsak állatok és növények bemutatásával, természetközeli szabadidős program kínálásával, vagy épp természetvédelemmel, a veszélyeztetett fajok megőrzésével foglalkozunk, hanem oktatással, ismeretterjesztéssel, környezeti neveléssel is. A korszerű állatkertek oktató munkája általában kétféle: egyik részét a minden látogatónak szóló ismeretterjesztés adja, amely például az ismertető táblák rendszerében, vagy épp a különféle állatbemutatókban, látványetetésekben, munkatársaink magyarázatával kísért programokban ölt testes. A másik részt az óvodások, illetve általános és középiskolások tanulmányi csoportjainak szervezett programok, vagy épp a pedagógusok számára kínált lehetőségek jelentik.

Az állatkerti pedagógiai munka igen hatékony, és nagyszerűen egészíti ki a pedagógusok szakmai munkáját. Hiszen nincs az az érdekes állatokkal, természettel kapcsolatos tanóra vagy óvodai foglalkozás, amelyik felérne egy állatkerti látogatással! Nemcsak azért, mert viszonylag kevés szertárban van eleven gorilla vagy elefánt, hanem azért is, mert élőben látni és megtapasztalni az élővilág sokféleségét semmivel össze nem hasonlítható élményt jelent, arról már nem is szólva, hogy ez pedagógiai szempontból is igen hatékony módja az ismeretszerzésnek.

Állatkertünkben már több mint fél évszázada foglalkozunk kiterjedt állatkerti oktató, ismeretterjesztő munkával, amely annyira speciális terület, hogy külön neve is van: zoopedagógiának nevezik. Zoopedagógusaink minden tanévre gazdag és változatos pedagógiai programkínálatot állítanak össze a tanárok, tanítók és óvópedagógusok számára, a korosztályok igényeihez szabott tematikus foglalkozásokkal, pedagógusoknak szánt képzéssel szaktanácsadással, módszertani tréningekkel. A mostani, 2019/2020-as tanévre szóló kínálat itt érhető el.

A kínálathoz természetesen kedvezmények is tartoznak, így jelentős belépési kedvezményeket kínálunk a tanulmányi csoportoknak, illetve – meghatározott számban – a velük érkező kísérőknek is. Ezekről a kedvezményekről bővebb információ itt olvasható.

Ugyancsak a tanárok, tanítók és óvópedagógusok munkáját szeretnénk segíteni a pedagógusok számára szervezett nyílt napokkal, amelyeken a helyszínen, élőben mutatjuk be az Állatkertünkben igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket. A legközelebbi ilyen nyílt napot október 5-én tartjuk: pedagógusigazolvánnyal, vagy azzal egyenértékű igazolással ingyenes a részvétel.