Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Autóval, parkolás

Állatkertünk mindhárom bejárata, így az állandóan és az időszakosan használt kapuk is az Állatkerti körút mentén találhatók. Az Állatkerti körút közvetlenül kapcsolódik a Hősök teréhez, a Hermina úthoz és a Kós Károly sétányhoz, illetve a Hősök terén és a Gundel Károly úton keresztül a Dózsa György úthoz, valamint a Kacsóh Pongrác úton keresztül a Hungária körúthoz is. Az Állatkerti körúton nap közben tilos az átmenőforgalom, a behajtás csak a célforgalom számára megengedett.

Navigáció

Az Állatkert földrajzi koordinátái az alábbiak:
Északi szélesség 47.5180236
Keleti hosszúság 19.0775649

Parkolás

A gépkocsival – vagy motorkerékpárral – érkezők több parkolási lehetőség közül is választhatnak. Használhatják az állatkerti Parkoló ZOOnát, vagy parkolhatnak az Állatkerti körút, illetve a környező utcák közterületi parkolóhelyein.

Parkoló ZOOna – Az állatkerti Parkoló ZOOna az Állatkerti körút Hermina út felé eső végén (Állatkerti krt. 16.) található.
A 0-24 óráig igénybe vehető parkolóban a parkolás díjai: 

Hétköznap nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 350 Ft / megkezdett óra. Hétköznap éjjel (este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 250 Ft / megkezdett óra.
Hétvégén nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 450 Ft / megkezdett óra.
Hétvégén  éjjel (este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 350 Ft / megkezdett óra.

Az egész napos parkolás díja munkanapokon 3500 Ft / nap, hétvégén 4500 Ft / nap.

Havi parkoló bérlet 29,900 Ft, érvényes a vásárlástól számított 30 napig, munkanapokon 7:00-20:00 között. Megvásárolható bankkártyával a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu kapusfülkéjénél a jegyautomatából.

A fent említett parkolási díjak járművenként értendők. Az Állatkert bejáratai közül a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu esik legközelebb a Parkoló ZOOnához, Ennél a kapunál pénztár azonban nem, csak jegyautomata működik.Közterületi parkolás – Az Állatkert környékén, illetve a Városliget térségében található közterületi parkolóhelyek a Zuglói Önkormányzat, illetve Budapesti Főváros Önkormányzata döntése alapján 2017. szeptember elsejétől fizetős parkolási övezetnek számít. A zónák díjtételeiről, illetve a parkolási rendről ezen a honlapon lehet tájékozódni: https://www.zugloiparkolas.hu/