Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Autóval, parkolás

Állatkertünk mindhárom bejárata, így az állandóan és az időszakosan használt kapuk is az Állatkerti körút mentén találhatók. Az Állatkerti körút közvetlenül kapcsolódik a Hősök teréhez, a Hermina úthoz és a Kós Károly sétányhoz, illetve a Hősök terén és a Gundel Károly úton keresztül a Dózsa György úthoz, valamint a Kacsóh Pongrác úton keresztül a Hungária körúthoz is. Az Állatkerti körúton nap közben tilos az átmenőforgalom, a behajtás csak a célforgalom számára megengedett.

Navigáció

Az Állatkert földrajzi koordinátái az alábbiak:
Északi szélesség 47.5180236
Keleti hosszúság 19.0775649

Parkolás

A gépkocsival – vagy motorkerékpárral – érkezők több parkolási lehetőség közül is választhatnak. Használhatják az állatkerti Parkoló ZOOnát, vagy parkolhatnak az Állatkerti körút, illetve a környező utcák közterületi parkolóhelyein.

Parkoló ZOOna – Az állatkerti Parkoló ZOOna az Állatkerti körút Hermina út felé eső végén (Állatkerti krt. 16.) található. A 0-24 óráig igénybe vehető parkolóban a parkolás díja nappal (reggel 6-tól este 10-ig) 300 Ft / megkezdett óra, de az első két órában csak 250 forintot kell fizetni megkezdett óránként. Éjjel (este 10-től reggel 6-ig) a parkolás díja 200 Ft / megkezdett óra. A fent említett parkolási díjak járművenként értendők. Az Állatkert bejáratai közül a holnemvolt vári (műemlék körhinta melletti) kapu esik legközelebb a Parkoló ZOOnához, ez a kapu azonban nem minden nap, csak a forgalmasabb napokon működik.

Közterületi parkolás – Az Állatkert környékén, illetve a Városliget térségében található közterületi parkolóhelyek a Zuglói Önkormányzat, illetve Budapesti Főváros Önkormányzata döntése alapján 2017. szeptember elsejétől fizetős parkolási övezetnek számít. A zónák díjtételeiről, illetve a parkolási rendről ezen a honlapon lehet tájékozódni: https://www.zugloiparkolas.hu/