Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Autóval, parkolás

GPS koordinátáink

Északi szélességi fok: 47.5180236
Keleti hosszúsági fok: 19.0775649

Figyelem! Új parkolási rend 2017. szeptember 1-től

A Zuglói Önkormányzat és a Fővárosi Közgyűlés 2017. szeptember 1-től fizetős parkoló zónákat alakít ki a Városligetben és a környékén. Bízunk benne, hogy a gépjárművel érkező Látogatóink a plusz költségért cserében nyugalmat és időt nyernek.

Látogatóink leggyakoribb észrevétele, hogy az Állatkert környékén nehéz a parkolás. A problémát nemcsak vendégeink tapasztalták, de autósként magunk is érzékeltük. A Városligetben, Budapest szinte teljes területéhez hasonlóan, kevés a parkolóhely és sok az autó. Az Állatkerti körúton és a környező utcákon gyakorta azért nem marad hely a hozzánk érkező Látogatók gépkocsijának, mert a városba tartó autósok itt teszik le járművüket, egyfajta P+R parkolóként használva az eddig díjmentes parkolási felületeket. (Dacára annak, hogy az Állatkerti körútra évek óta érvényben van a célforgalmi behajtási korlátozás is.)

Mindezt az Állatkert saját hatáskörben nem tudja megoldani, területén az állatok elhelyezését kell biztosítania. Javasolni szoktuk a közösségi közlekedés használatát, erre weboldalunkon is felhívjuk a figyelmet. Kerékpárral érkező Látogatóink részére az utcán kerékpárkikötőket helyeztünk el, a rolleresek belső rollerkikötőben tehetik le járműveiket.

A Zuglói Önkormányzat és a Fővárosi Közgyűlés hosszú előkészítő munkát követően úgy döntött, 2017. szeptember 1-től fizetős parkoló zónákat alakít ki a Városligetben és a környékén. A zónák díjtételeiről, az új parkolási rendről ezen a honlapon lehet tájékozódni: https://www.zugloiparkolas.hu/

Felhívjuk tisztelt Látogatóink figyelmét, hogy ne megszokásból parkoljanak! Figyeljék a környéken kihelyezett táblákat és az új útburkolati jeleket is!

Bízunk benne, hogy Látogatóinknak előnyt jelent majd, hogy könnyebben tudnak szabad parkolóhelyeket találni. A parkolóhely keresésére fordított temérdek idő, benzinköltség és bosszúság, nem beszélve a rossz helyre történt parkolás esetén fizetendő pótdíjak mostantól talán megspórolhatók lesznek. Így a plusz költségért cserében Látogatóink nyugalmat és időt nyernek.

Ha valaki nem szeretne parkolási díjat fizetni, megpróbálkozhat az Állatkerttől távolabbi, fizető övezeten kívül eső parkolóhelyekkel is, de forgalmasabb időszakokban ott nem könnyű helyet találni. Mi továbbra is a közösségi közlekedést javasoljuk.