Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Idén nem tartjuk meg az Állatkertek Éjszakáját 2020. augusztus 24.

Járványvédelmi elővigyázatosságból úgy döntöttünk, idén nem tartjuk meg ezt a különleges programot. Pedig szerettük volna, de mivel az esemény viszonylag rövid, néhány órás ideje alatt igen sokan szoktak felkeresni minket, most ez a felelős döntés.

2020-ban a Fővárosi Állat- és Növénykert nem tartja meg a hagyományos Állatkertek Éjszakáját. Pedig nagyon szerettük volna erre az évre is megszervezni ezt a különleges eseményt, és minden programot előre meg is szerveztünk, a dolgot a járványhelyzet alakulásától tették függővé. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis az Állatkertek Éjszakája idején viszonylag rövid idő, néhány óra leforgása alatt igen nagyszámú, több ezer látogató szokta felkeresni intézményünket, ami a járványveszély miatt nagyfokú óvatosságra és elővigyázatosságra int bennünket.

Nagyon alaposan megvizsgáltunk és mérlegeltünk minden szempontot, és úgy találtuk, hogy a járványvédelmi szempontból indokolt elővigyázatosság csak olyan mértékű korlátozások mellett volna lehetséges, amelyek már értelmetlenné tennék a legtöbb programot. Ezért született az a döntés, hogy a járványveszély miatt a Budapesti Állatkert ebben az évben nem tartja meg az Állatkertek Éjszakáját. A döntésről a kezdeményezésben évek óta szerepet vállaló többi állatkertet is tájékoztattuk.

Azoknak, akik szívesen eljöttek volna, a nappali látogatást javasoljuk, annál is inkább, mivel mostanában különösen sok kisállat, kölyök és fióka jött a világra, az orangután gyerektől a sörényes hangyász kölykön át egészen a tevecsikóig. Azoknak pedig, akik kifejezetten az állatkerti kulisszatitkok iránt érdeklődnek, az Állatkerti Alapítvány által 25-30 fős minicsoportoknak szervezett, exkluzív esti sétákat ajánljuk a figyelmükbe.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012 óta tartják meg minden év augusztus utolsó péntek estéjén az ország csaknem minden jelentős állatkertjében. A mi Állatkertünk kezdettől fogva részt vett a kezdeményezésben, és az elmúlt nyolc esztendőben minden alkalommal meg is rendeztük az eseményt.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.