Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilmen a tapírbébi első sétái 2020. április 23.

Már a kifutójával ismerkedik Hada, a február végén született kistapír. Találkozott már a Dél-Amerika kifutó tapírokkal „társbérletben” élő többi lakójával, sőt a medencét is kipróbálta. Első sétáit most kisfilmen mutatjuk be.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy február 20-án egy aranyos kistapír született Állatkertünkben. A jövevény nevére szavazni is lehetett, végül a tündért jelentő Hada név lett a befutó. A valóban tündéri tapír kislány kezdetben persze főként a belső férőhelyen tartózkodott, így csak kisfilmen tudtuk megmutatni az érdeklődőknek. Ahogy azonban az időjárás egyre kellemesebbre fordul, a tapírok – így a kis Hada is – egyre több időt tölthetnek a kifutón. A közönség persze így sem láthatja közvetlenül, hiszen Állatkertünk a koronavírus járvány miatt március 15-e óta átmenetileg nem fogadhat látogatókat. De az egyik webkameránk épp a tapíroknak is otthont adó Dél-Amerika kifutóról mutat valósidejű képet, így egy kis szerencsével a kicsit is látni lehet, különösen a délután 1-től 5-ig tartó időszakban, a tapírokat ugyanis – ha az időjárás engedi – ebben az időszakban szokták a gondozók a kifutóra kiengedni.

A kifutóval való ismerkedés legszebb pillanataiból egy új kisfilmet is készítettünk. Ezen nemcsak az látható, hogy Hada hogyan fedezi fel a környezetét, hanem az is, hogy a kicsi egyik kedvelt szórakozása, hogy játékból jól megkergeti a tapírokkal „társbérletben" lakó, ugyancsak Dél-Amerikában őshonos vízidisznókat, nagy marákat, sőt még a nandukat is. Látni lehet azt is, amint a tapírborjú a kifutóhoz tartozó medencével ismerkedik. Ez fontos dolog, hiszen a tapírok kiváló úszók, a víz éppúgy lételemük, mint a szárazföld. A medencébe való bemenetelhez, és az onnan való kikecmergéshez azonban kezdetben szükség van Suki, a gondos anyuka segítségére, felügyeletére is.

Kisfilmünk egy most induló sorozat része, amelynek további részeiben is állati kiruccanásokat fogunk bemutatni. Akár olyanokat is, amikor Állatkertünk egyik-másik lakója a szokásos férőhelyéről is kiruccan...

A fenti kisfilm is része annak a törekvésünknek, amellyel a koronavírus járvány miatti zárva tartáshoz igyekszünk igazítani szolgáltatásainkat oly módon, hogy az állatkerti élményeket a világháló segítségével igyekszünk eljuttatni a most otthon maradó látogatóink, barátaink otthonába. Ennek érdekében a szokásosnál is több hírt és képes beszámolót, illetve kisfilmet teszünk közzé, sőt a webkamerák számát is megnöveltük. Emellett Digitális Állatkert cím alatt rendszeresen közzéteszünk olyan anyagokat is, amelyek az állatkerti tanulmányi sétákat, zoopedagógiai foglalkozásokat igyekeznek pótolni, hasonlóan ahhoz, ahogy a digitális munkarend is pótolja az iskolai oktatásban a tantermi órákat.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/