Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ma van az állatkerti állatgondozók világnapja is! 2023. október 4.

Mindenki tudja, hogy október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján van az állatok világnapja. De ugyanezen a napon van az állatkerti állatgondozók világnapja is! Ez alkalommal köszöntjük tehát a gondozókat nálunk és minden más állatkertben is.

Első állatgondozónk, az 1866-os megnyitás előtt szerződtetett, olasz származású Angelo Guzzanato óta sok-sok elkötelezett, nagy szakmai tudású munkatárs dolgozott nálunk, s dolgozik mind a mai napig Állatkertünk kötelékében. Közülük sokan már hosszú évek, sőt évtizedek óta.

Az állatkerti állatgondozók világnapja kiváló alkallom arra, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a sokoldalú szakemberekre és köszönetet mondjunk a munkájukért! S mivel tudjuk, hogy sokan érdeklődnek a munkájuk, az állatkerti állatok gondozásának kulisszatitkai iránt, arra is felhívjuk a figyelmet, hogy látogatóink miként pillanthatnak bele egy kicsit jobban is ebbe a világba.

A legtöbbet talán a kulisszák mögötti esti séták alkalmával lehet megtudni, vagy a Kutatók Éjszakájára szervezett programjainkon (bár az idei Kutatók Éjszakájára már a múlt héten sor került), de a Légy ott! élményprogramok is jó alkalmat teremtenek erre. Különösen most, hogy az állatok világnapjához kapcsolódóan e hét hétköznapjain az Állatvédelmi Témahét keretében tartunk vezetett sétákat és más komplex foglalkozásokat a tanulmányi csoportoknak, péntektől vasárnapig, tehát október 6-tól 8-ig pedig az Állatszeretet Ünnep programjaival várjuk a nagyközönséget.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.