Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Műemléki játéküzemek

A megszűnt Vidámparktól örökölt játékok közül a hatályos jogszabályok szerint a régi körhinta, illetve a hullámvasút és a mesecsónak együttese áll műemléki védettség alatt. Védett továbbá a régi dodzsem épületének fa fedélszéke is. Ezeket a megőrzésre érdemes értékeket előző üzemeltetőjük és fenntartójuk, a megszűnt Vidámpark is örökölte annak idején, hiszen a szóban forgó játékok eredetileg a vurstliban, illetve az Angolparkban működtek. Az Állatkert már a Holnemvolt Park működésének két szezonjában megmutatta, hogy legalább olyan jó, sőt talán még jobb gazdája is ezeknek a játéküzemeknek, mint az előző üzemeltetők voltak. Bár a Holnemvolt Vár, illetve a Pannon Park építési munkálatai idején a műemléki játékokat nem lehet használni, az építkezések által érintett területek újbóli megnyitásakor a közönség ismét birtokba veheti majd a körhintát, a hullámvasutat és a mesecsónakot is.

Régi körhinta

Az 1908 óta működő, régen csak Schäftner-féle körhintaként ismert játék a régi vurstli egyetlen játéküzeme, amely csaknem eredeti formájában maradt fenn.

Hullámvasút

A mai formájában 1922 óta fennálló hullámvasút igazi különlegesség a hullámvasutak világában: ilyen típusú fa hullámvasútból ugyanis összesen tíz maradt fenn az egész világon.

Mesecsónak

A két világháború között létesült mesecsónak eredeti neve csodacsónak volt. Sajnos régi diorámái nem maradtak fenn, s a szunyókáló óriást is újra kellett alkotni.

Egyéb játékok

Az örökölt játékok között volt a barlangvasút és a régi céllövölde hátfala is. Ezek ugyan nem védettek, de szándékunkban áll megtartani belőlük mindazt, ami megőrzésre méltó.