Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Benedek, a sünök „nagykövete” 2022. március 21.

Ma van a névnapja Benedeknek, a Vadállatmentő Központunkban lakó barátságos mentett sünnek, akit elengedi nem lehetett, így már öt éve a sünök és más mentett állatok „nagyköveteként” segít közel hozni az embereket az állatvilághoz.

a fotót Süvöltős-Filó Fanni készítetteVadállatmentő munkánk során nemcsak madarakkal, hanem kisemlősökkel, például segítségre szoruló sünökkel is dolgunk akad. Így került be hozzánk Benedek is öt évvel ezelőtt. Egy kerítésen akadhatott fenn, és elveszítette az egyik lábát. Ezért, és mert különösen szelíd természetű állat, nem lehetett biztonságosan visszaengedni őt természetes élőhelyére úgy, ahogy ez a többi, sikeresen rehabilitált mentett állatunknál történni szokott.

Benedek tehát a Vadállatmentő Központunk lakója marad, és mivel ennyire barátságos, sőt, kifejezetten érdeklődik az emberek iránt, ő az a süni, akit félősebb vagy kevésbé barátságos fajtásai helyett a sünök, sőt általában a mentett állatok „nagyköveteként" testközelből is be szoktunk mutatni a közönségnek. A Benedekkel való találkozás élménye sok gyereknek és felnőttnek okozott már emlékezetes pillanatokat az elmúlt években, s ezek az élmények összekapcsolódnak mindazzal, amit a sünök védelmével kapcsolatban munkatársaink mindig elmesélnek, az őszi avarégetés mellőzésétől a sünök téli nyugalmi időszakán át egészen a sünbarát kert kialakításáig.

Boldog névnapot, Benedek!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.