Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így újítottuk fel a nagymacskák lakhelyét 2023. február 9.

Legújabb kisfilmünkben a tigriseinknek és leopárdjainknak otthont adó kifutórendszeren elvégzett „lakásfelújítást” mutatjuk be. A felújításnak köszönhetően a közönség is többet láthat, a kifutó pedig jobban megfelel az állattartási igényeknek.

Két héttel ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy befejeződött a szibériai tigriseinknek, illetve perzsa leopárdjainknak otthont adó kifutórendszer felújítása. Az erről készített kisfilmből kiderül, hogy a „lakásfelújítás" nyomán a nagyközönség többet láthat az állatokból, és a férőhelyek a nagymacskák számára is komfortosabbak lettek.

A 2001-ben átadott kifutórendszeren elvégzendő felújítási munkálatok októberben kezdődtek meg, és úgy ütemeztük őket, hogy közben is mindig látni lehessen legalább az egyik tigrist, illetve a leopárdok közül is vagy az apukát, vagy pedig az anyukát a két nagyobbacska kölyökkel.

A „lakásfelújítás" nyomán most még jobban lehet látni az állatokat, hiszen a régi betekintő ablakokat újakra cseréltük ki, sőt, a számukat is megnöveltük. Ráadásul állattartási szempontból is előrelépés történt, részben a terület megnagyobbításával, részben azzal, hogy az áteresztési lehetőségeket növeltük és mindhárom kifutórészt hálóval fedtük le (korábban csak az egyiken volt). Ez azt jelenti, hogy a kifutórendszer rugalmasabban használható attól függően, hogy épp mennyi tigrisünk, illetve leopárdunk van, hol vannak kölykök, illetve melyiküknél van olyan állat, akit a többiektől valamilyen ok miatt el kell választani.

A kisfilmben egyébként mind a négy leopárd, Banu, Arya, Amír és Akhum is feltűnik, tigriseink közül pedig Szása szerepel a felvételeken.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.