Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Óriásvidra szerelem első látásra 2019. november 11.

Nőstény óriásvidránk, a 2014 óta Budapesten élő Cumana a napokban párt kapott Madidi, a Madridi Állatkertből érkezett hím személyében. Amint legújabb kisfilmünkben is látható, a két állat találkozása igazi szerelem első látásra.

Az elmúlt hetekben sok mesélnivalónk volt a „piráják réméről", a Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrákról. Elmeséltük, hogyan kezdtünk el foglalkozni velük 2014-ben, aztán egy kisfilmben azt is megmutattuk, hogyan halad Alondra, a faj visszatelepítési programjának keretében Állatkertünkből még tavasszal Argentínába szállított nőstény vadonba való visszaszoktatása. És beszámoltunk arról is, hogy Cora nevű nőstényünk Madridba utazott, helyette pedig egy hím érkezik majd harmadik nőstényünk, Cumana mellé. Ez a bizonyos madridi hím, név szerint Madidi azóta meg is érkezett Budapestre.

Madidi nem egészen kilenc esztendős: 2010. december 28-án született, és ötéves kora óta élt a Madridi Állatkertben. Amióta Budapesten van, már sikerült is összeszoktatni Cumanával, és – ahogyan új kisfilmünkön is látható – a két állat találkozása igazi szerelem volt első látásra. Szemmel láthatóan jól megvannak egymással, ami igen bíztató a jövőre nézve. Hiszen abban bízunk, hogy idővel majd kölykökkel is megörvendeztetnek bennünket. Ez nemcsak azért lenne fontos, mert a kis vidrák nagyon aranyosak, hanem azért is, mert veszélyeztetett fajról van szó, így állatkerti szaporításuknak természetvédelmi szempontból is nagy a jelentősége.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.