Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Rangos szakmai szervezet elnökévé választották Állatkertünk főállatorvosát 2021. január 7.

Dr. Sós Endrét az Európai Állatkerti és Vadállatorvosok Szövetségének elnökévé választották (EAZWV), ami nemcsak negyedszázada itt dolgozó szakembernek, hanem az egész intézménynek elismerést jelent.

Dr. Sós Endre, Állatkertünk főállatorvosa, illetve természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója lett az Európai Állatkerti és Vadállatorvosok Szövetsége (EAZWV – European Association of Zoo and Wildlife Veterinarians) új elnöke. A több mint hatszáz tagot számláló EAZWV az állatkerti, illetve vadállatokkal foglalkozó állatorvosok legjelentősebb szakmai szervezete Európában, célja pedig az, hogy elősegítse az állatorvostudomány vadállatokkal, illetve állatkerti állatokkal kapcsolatos ágának fejlődését, ezzel is szolgálva az állatok egészségét, jóllétét, a róluk való gondoskodás magas színvonalát és a védelmükre irányuló természetvédelmi erőfeszítéseket.

Dr. Sós Endre 1995 óta Állatkertünk munkatársa és 2003 óta vezeti intézményünk állategészségügyi csapatát. Állattorvosi tanácsadóként vesz részt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) elefántokkal foglalkozó bizottságában, valamint a vörös pandák és az ázsiai vadlovak európai tenyészprogramjában is. Az EAZWV szakmai tevékenységében az elmúlt években mint a szervezet alelnöke vett részt. Emellett dr. Sós Endre a Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) titkári, és a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társaságának (MVÁÁT) alelnöki teendőit is ellátja.

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik honlapunkat és híreinket, azok számára bizonyára nem ismeretlen Állatkertünk főállatorvosa. Olvasóink, követőink több kisfilmünkben is láthatták, legutóbb a tarvarjak visszatelepítéséről szólóban, korábban pedig a mentőmunkát, illetve az állatkerti állatorvosi munkát bemutató videóban.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.