Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pénteken lesz ötéves Indigo, a gorillagyerek 2022. december 22.

Holnap 13 órakor tortával köszöntjük Indigót, gorillacsapatunk legifjabb tagját ötödik születésnapja alkalmából. Ezen a napon az Emberszabásúak házának nézőterén vendégünk lesz a Jane Goodall Intézet is.

Állatkertünkben 1989 óta foglalkozunk a kritikusan veszélyeztetett síkvidéki gorillák tartásával, bemutatásával, sőt szaporításával is. Az idők során összesen öt gorilla bébi látott napvilágot nálunk, akik közül négyen ma már felnőttek, sőt a legtöbbjüknek már saját utódaik is vannak.

Indigo, a legifjabb, ötödik budapesti születésű gorilla 2017. december 23-án látta meg a napvilágot. Akik régebben is követték Állatkertünk híreit, emlékezhetnek arra, hogy már karácsonykor bemutatkozott a nagyközönségnek, viszont az első időszakban kifejezett kérésünk ellenére olyan sokan fényképezték villanófénnyel az anyjába csimpaszkodó apróságot, hogy ez N'yaounda, az anyuka viselkedését is befolyásolta, így 2018. január 7. és február 23. között átmenetileg be is kellett zárnunk az Emberszabásúak házát. Persze ez már régen volt, az elmúlt közel öt esztendőben látogatóink folyamatosan figyelemmel kísérhették a gorilla kislány fejlődését.

Itt az Állatkert honlapján is igyekeztünk rendszeresen beszámolni arról, hogy van Indigo. Hírt adtunk például a névadásról, videón mutattuk be, hogyan gondoskodik róla az édesanyja, megmutattuk azt is, hogy mennyit fejlődött az első kilenc hónapban, külön kisfilm készült Indigo mindennapjairól, vagy arról, hogy ő lett a gorillacsapat mókamestere.
Indigo ötödik születésnapjára különleges, a gorillák ízlése szerint készült tortát fog kapni, de persze nemcsak ő, hanem a csapat többi tagja is megkóstolhatja ezt a finomságot.

December 23-án, pénteken, 13 órakor lesz a nagy esemény. Ugyancsak ezen a napon az Emberszabásúak házának nézőterén a Jane Goodall Intézet munkatársaival is találkozhatnak látogatóink, és többet is megtudhatnak az emberszabásúakról, illetve azokról a veszélyekről, amelyek fennmaradásukat a természetben fenyegetik.

A kritikusan veszélyeztetett gorillák természetvédelmi célú szaporításával, de a közönségnek való bemutatásukkal, az ehhez tartozó ismeretterjesztő munkával, és a róluk való gondoskodás tapasztalatainak összegyűjtésével Állatkertünk is hozzájárul a gorillák védelméhez, és ezen keresztül a biológiai sokféleség megőrzéséhez. E téren Állatkertünk különösen elkötelezett, ezért is csatlakoztunk az Együtt a biológiai sokféleségért nemzetközi koalícióhoz.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.