Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-20:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Újabb kisfilm az állatkerti állatorvosok munkájáról 2020. április 6.

Újabb kisfilmmel folytatódik az állatkerti állatorvosok munkáját bemutató sorozat. A legújabb epizódban a nézők ismét dr. Sós Endrével tarthatnak, ezúttal a Sünispotályba, a mentett állatok bemutató mentőközpontjába.

A mentőmunka keretében a tavalyi, 2019-es évben minden korábbinál több, összesen 2201 állatnak tudtak második esélyt adni elhivatott munkatársaink. Jóllehet a koronavírus járvány miatt nemcsak a kapukat kell átmenetileg zárva tartanunk a nagyközönség előtt, hanem – érthető módon – újabb mentett állatokat sem fogadhatunk további intézkedésig, mentőközpontunkban, a Sünispotályban most is 288 korábban mentett állat él, akikről nap mint nap úgy gondoskodunk, hogy semmit ne érezzenek meg a mostani rendkívüli helyzetből.

Az állatkerti állatorvosok munkáját bemutató kisfilmek sorozatában a legújabb epizód éppen abba a munkába enged bepillantást, amelyet állatorvosaink a mentett állatokkal kapcsolatban végeznek. A néző a kamerának köszönhetően dr. Sós Endre vezető állatorvossal, Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatójával tarthat. Bár a felvételek még a koronavírussal kapcsolatos rendkívüli intézkedések bevezetése előtt készültek, az állatokról való gondoskodás most is ugyanúgy folyik tovább, munkatársaink továbbra is teszik a dolgukat.

Az Állatkertünkben végzett vadállatmentő munkáról itt olvashattok további részleteket, a mentőmunka aktuális híreit pedig itt találjátok.