Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állatkerti „baby boom" anyák napjára 2020. április 30.

A közelgő anyák napja alkalmából mi mással is köszönthetnénk az édesanyákat, mint egy kisfilmmel az Állatkertünkben cseperedő sok-sok kisállatról, kölyökről és fiókáról! Néhányuk webkamerán is látható, amikor épp a kifutóban tartózkodnak.

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Bár addig van még néhány nap, úgy gondoltuk, már most közzétesszük anyák napi jókívánságainkat. És hát mi mással is kedveskedhetnénk, mint egy kisfilmmel az Állatkertünkben cseperedő sok-sok kisállatról, kölyökről és fiókáról.

A kisfilmen látható például Kuglóf, a még adventkor született kislajhár, a legújabb matakó kölyök (a korábbiak közül Tacóról itt, Briósról pedig itt írtunk), a március 20-án világra jött éji majom bébi, az indiai tarajos sül kölyök, Arun, az immár két és fél esztendős kiselefánt, és a Bennett-kenguruknál cseperedő „zsebibabák" egyike is. Látható még egy április elején kelt szivárványos boa, az ugyancsak április eleji kelésű négy fekete hattyú fióka egyike, valamint a kis nagy marák, az ifjú sisakos baziliszkuszok, és persze Hada, az internet sztárjának számító tapír kislány is.

A kisfilmen látható apróságokon kívül egyébként több más kisállat is van Állatkertünkben. Például az ázsiai vadkutyáknál és az indiai antilopoknál is volt gyermekáldás.

Az állatkerti ifjúság egy részét, például a kiselefántot és a kistapírt webkamerán is látni lehet, ha épp kint vannak a kifutóban. A többi kisállatról pedig rendszeresen igyekszünk hírt adni, képeket és kisfilmeket közzétenni honlapunkon, Facebook-oldalunkon, illetve az Állatkert Youtube-csatornáján is. És persze nagyon várjuk, hogy ismét megnyithassuk a kapukat, hogy közönségünk a helyszínen is megcsodálhassa az Állatkertünkben cseperedő sok-sok kisállatot.

A közelgő anyák napja alkalmából közzétett kisfilmen kívül egyébként a múlt héten Állatkertünk Alapítványa különleges virtuális virágküldési akciót is hirdetett, melynek lényege az volt, hogy az Állatkert parkjának egy-egy jelképesen örökbe fogadott növényét, virágát lehetett jelképesen elküldeni az édesanyáknak, ha már a koronavírus járvány miatt korlátozottak a lehetőségek a személyes találkozásra.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/