Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ma négyéves Indigo, a gorilla kislány 2021. december 23.

2017-ben különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedhettünk látogatóinknak, hiszen szenteste előtt egy nappal született meg az ötödik budapesti gorillakölyök. Azóta eltelt négy év, és Indigo sokat nőtt, de persze még mindig bőven gyereknek számít.

Állatkertünk öttagú gorilla csapatának legifjabb tagja éppen ma tölti be negyedik életévét. Mondhatjuk, hogy gyorsan telik az idő, hiszen mintha csak tegnap lett volna, amikor 2017. december 24-én bemutattuk a sajtónak, majd másnap a nagyközönségnek is.

Ekkoriban történt az is, hogy két hét elteltével átmenetileg korlátoznunk kellett a gorillák bemutatását, mert mindig akadt, aki villanófénnyel akarta fotózni őket – pedig többször kértük, hogy ezt ne tegyék – s emiatt az anyaállat már olyan ideges kezdett lenni, ami aggodalomra adott okot.

A jövevény 2018 márciusban kapott nevet, s az azóta eltelt időben többször is beszámoltunk a fejlődéséről, gyarapodásáról, meg arról, hogy a csapat legaktívabb tagjaként hogyan telnek mindennapjai (például itt, itt és itt is). Természetesen leginkább játékkal, mókázással és különféle csínytevésekkel. Ez egyébként ma sincs másképp, hiszen amíg sok más állatnál a négyéves fiatalok már felnőttnek mondhatók, az emberszabású majmoknál az egyedfejlődés üteme sokkal közelebb áll az emberekéhez, így egy négyéves gorilla még bőven gyereknek mondható, és ez természetesen a viselkedésén is látszik.

Mivel Állatkertünk az ünnepek alatt is nyitva van, mindenkit arra bíztatunk, hogy ha kedve van és ideje is engedi, látogasson el hozzánk, és szánjon egy kis időt arra is, hogy gorilláinkat, köztük Indigót is felkeresse.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.