Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szerelmesek! Kössetek szalagot az állatkerti májusfára! 2022. április 29.

A majális hétvégéjén, azaz most szombaton és vasárnap a Főkapu téren májusfa várja a szerelmeseket, amelyikre a párok szalagokat tűzhetnek fel. A szalagokat az ajándékboltban lehet beszerezni, minden századik szalag mellé ajándékot is kap a vásárló.

Régen a legények választottjuk háza elé állítottak májusfákat, de közösségek, akár egy falu is készített májusfát. Mi az Állatkertben – kertészeink ötlete nyomán – egy olyan májusfával készülünk a majális hétvégéjére, azaz április 30-ára és május 1-re), amelyre a szerelmesek színes szalagokat tűzhetnek fel, sőt a szalagokra írhatnak is üzenetet a szerelmüknek, vagy akár mindkettőjük nevét. Ezeket a szalagokat aztán fel lehet kötni a májusfára, amihez még csak mászni sem kell, hiszen a májusfa gyűrű alakú része, amelyre a szalagokat lehet kötni, egy kötél segítségével könnyen leereszthető és felhúzható. A színes szalagok ajándékboltunkban szerezhetők be 500 forintért, megvásárlásukkal a szerelmesek egyúttal az állatkerti futórózsa telepítést is támogatják. Minden századik szalag mellé a vásárló ajándékot is kap: páros állatkerti belépőjegyet vagy aranyos plüssállatot.

A szerelmeseknek felállított májusfa mellett persze több más érdekességgel, látnivalóval, élménnyel és aktivitással is készülünk a majális hétvégéjére. Ezek között rengeteg állatbemutatóval, látványetetéssel, állattréninggel és egyéb programmal várjuk a látogatókat, illetve számos cseperedő kisállat is látható Állatkertünkben, a nemrég első születésnapját ünneplő kiselefánttól a párduckölykökön és az ifjú óriásvidrákon át egészen a Pálmaházban látható többféle kismajomig. És persze a Majorságban, Állatkertünk háziállatokat bemutató zónájában is kisállatok sokaságával találkozhat a nagyközönség.