Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tréning a vörös pandáknál 2021. szeptember 18.

Rendszeresen tréningeznek a gondozók a két felnőtt vörös pandával, Aurórával és Bendegúzzal. Bonifáccal, a nem egészen három hónapos kölyökkel persze csak később lehet majd megkezdeni a tréninget.

Szeptember harmadik szombatja a vörös pandák világnapja. Ilyenkor a világ minden táján, ahol ezekkel a kis panda, illetve vörös macskamedve néven is ismert állatokkal foglalkoznak, igyekeznek rájuk felhívni a nyilvánosság, a nagyközönség figyelmét. A világnap alkalmából az elmúlt bő egy hét során már két cikket is közzétettünk itt az Állatkert honlapján, éspedig arról, hogyan cseperedik Bonifác, a már majdnem három hónapos vörös panda kölyök. Múlt héten megmutattuk, hogyan zajlott az apróság legutóbbi orvosi vizsgálata, néhány napja pedig megmutattuk, hogyan fedezi fel a kifutóját.

De nemcsak a kölyök cseperedése és életének nagy pillanatai jelentik az egyedüli érdekességet vörös pandáinkkal kapcsolatban. Hiszen az is figyelemreméltó, ahogy a gondozók tréningeznek velük. A gondozók ugyanis rendszeresen foglalkoznak az állatokkal, ami nemcsak jó program a pandáknak és látványos esemény a közönségnek, hanem segít a vörös pandák és a gondozóik közötti kapcsolat és bizalom elmélyítésében. Az állat és az ember közötti együttműködés megkönnyíti például a szükséges vizsgálatok, esetleges állatorvosi kezelések, beavatkozások elvégzését, vagyis így még jobban tudunk vigyázni védenceinkre.

A tréningekre általában 11 és 12 óra között szokott sor kerülni. A Bonifác, a pandagyerek persze még nem nagyon vesz részt rajta. Sőt mi több, ha a tréning idején ő is kint van a kifutóban, Auróra néha egy kicsit tanácstalan is szokott lenni, hogy a kölyök után menjen-e, vagy esetleg a tréninget tartó gondozókhoz közelítsen. A napokban megesett, hogy az anyaállat ezt a dilemmát úgy oldotta meg, hogy nagyon óvatosan a kölyökkel a sarkában közelített a gondozókhoz.
Egyébként sok más állattal is végzünk hasonló tréningeket, az elefántoktól az oroszlánfókákon át egészen az orrszarvúakig.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.