Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A legnagyobb papagájok legkisebb fiókája2013. június 5.

Tinta és Ramszesz, a két jácintkék ara fészekodújában egy aprócska fióka cseperedik. Ez azonban annyira bennfentes, annyira kulisszák mögötti információ, hogy maguk a gondozók is csak egyetlenegyszer látták a jövevényt. A madaraknak ugyanis ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szükségük. A fióka alig több mint két hetes lehet, és a gondozók nagyon bíznak abban, hogy minden rendben alakul majd a felcseperedésével.

Újabb és újabb flamingófiókák2013. június 3.

Idén sem lesz hiány a flamingófiókákból. Népes flamingócsapatunk, amely ráadásul igen szapora is, az idei évben is sok-sok utóddal örvendezteti meg az állatkerti látogatókat. Eddig tizenhat fióka kelt ki a tojásból, de az elkövetkező napokban továbbiak világra jövetelére is számíthatunk.

Nyílik a Lepkekert!2013. május 31.

A nyári időjárás ugyan még várat magára, azonban a bábokban már készülődnek az idei pillangócsodák! Ezért örömmel tudatjuk a számtalan érdeklődővel: 2013. június 1-én, reggel 10 órakor megnyitja kapuit a Lepkekert!

Egy év alatt hatszázezer látogató a Varázshegyben2013. május 30.

Néhány nappal ezelőtt volt az első évfordulója a Varázshegy megnyitásának. A Nagyszikla belső terében kialakított különleges bemutatóhelyet a megnyitása óta több mint hatszázezren látogatták meg. Munkatársaink csak az Állatok akcióban című bemutatóból 610-et tartottak, melyek közönsége együttesen meghaladta a százezer főt. Számok és tények a Varázshegy egy évéről.

Asha 100 napos2013. május 25.

Tortával és könyvbemutatóval ünnepeltük Asha századik életnapját. A torta nagy részét persze az anyaállat, Angele ette meg, de azért bőven jutott belőle Ashának is. A könyvet nem ette meg senki, viszont az ajándékboltban bárki beszerezheti, akit minden tudni szeretne a kicsiről, és persze az elefántokról általában.

Még három kisoroszlán2013. május 24.

Az Állatkert barátai előtt nem titok, hogy februárban négy kisoroszlán született, akik Magyarország első indiai oroszlánkölykeinek számítanak. Időközben megszületett a második alom is, mivel a másik oroszlánhölgy, Kankai is világra hozta a maga utódait. A három áprilisi születésű kisoroszlánt a mai naptól láthatja a nagyközönség.

Az Állatkert mindenben megfelel az európai előírásoknak2013. május 22.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) a közelmúltban végezte el Állatkertünk szakmai átvilágítását. Ez az átvilágítás bizonyos időközönként az európai szervezet valamennyi állatkertjére nézve kötelező a tagság, illetve az akkreditáció megújításához. Az átvilágítás megállapította, hogy intézményünk mindenben megfelel az európai szakmai szövetség szigorú előírásainak. Ennek nyomán az EAZA tíz évre meghosszabbította állatkertünk akkreditációját. Az új rendszerű, a korábbiaknál szigorúbb feltételekhez kötött EAZA-akkreditációt a kelet-közép európai állatkertek közül elsőként a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg.

Video a zsiráfborjú első óráiról2013. május 21.

A Szavannaház zsiráfok számára fenntartott részén, éspedig ott, ahol a mindenórás zsiráfteheneket szoktuk elkülöníteni, egy biztonsági kamera működik. Ez a kamera természetesen 2013. május 18-ra, azaz szombat reggelre született zsiráfborjú világra jövetelét is rögzítette.

Zsiráfborjú született az Állatkertben2013. május 19.

Sandrának, Állatkertünk hatéves zsiráfhölgyének először született utódja, az intézmény történetében azonban ez a huszonnyolcadik zsiráfellés. A kicsi május 18-án, tehát épp az anyaállat névnapján született. A 170 cm magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja.

Indiai antilop született2013. május 16.

Május 7-én az indiai antilopok is gyarapodtak egy utóddal. A közönség azonban ezt eddig nem nagyon vehette észre, mert a kicsi nap közben a kifutó egy jól védhető sarkában szokott megbújni, ahol ugyan jól látszik, de senkinek nem jut eszébe ott keresni.