Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Macan és Grusa mindennapjai2013. november 21.

Önfeledt örömmel hancúroznak a három hónapos tigriskölykök. Hol egymással birkóznak, hol Niva, az anyaállat feje vagy háta ellen intéznek összehangolt támadást. A szépen fejlődő apróságoknak ráadásul már nevük is van. Grusa már korábban kapott nevet, a másik kölyöknek csütörtökön volt a névadója, és mostantól Macan a neve.

A Mhorr-gazellák megmentése2013. november 18.

A Mhorr-gazella eredetileg Északnyugat-Afrikában honos. Őshazájában azonban hiába keresnénk, mert a vadászat és a természetes élőhelyek átalakítása nyomán a szabad természetben egy sem maradt belőle. Szerencsére állatkerti körülmények között még mindig él mintegy másfélszáz egyed, amelyek tervszerű szaporításával esély van e ritka patás megmentésére. A munkában Állatkertünk is részt vesz. Az idei évben történetesen két alkalommal is volt szaporulat Mhorr-gazelláinknál, s a fiatalokat a napokban már a kifutóra is ki lehetett engedni.

Szépen nőnek az oroszlánkölykök2013. november 14.

A tél végén, illetve a tavasz derekán született ritka indiai oroszlánkölykök mostanra 7, illetve 9 hónaposak. Szépen gyarapodnak, testsúlyuk nagyjából 30-40 kg körül lehet, és nemsokára a fogváltáson is átesnek. Bár már nem olyan aprók, mint amikor először bemutattuk őket, még mindig nagyon aranyos kisoroszlánok, ráadásul sokkal aktívabbak és csíntalanabbak is.

A trónörökösök koronája2013. november 11.

Július 25-én számoltunk be az akkor már csaknem másfél hetes koronásdaru fiókákról. Az akkor még tenyérnyinél kisebb darucsibék az eltelt három és fél hónapban sokat nőttek, és nemcsak testalkatuk kezd a felnőttekére emlékeztetni, hanem lassan kialakul a fejük tetején a látványos tollkorona is.

Kalapdivat az orangutánoknál2013. november 4.

Az állatkerti orangutánok nagyon szeretnek különféle tárgyakkal „matatni”, játszani. Éppen ezért rendszeresen kapnak erre alkalmas eszközöket, a kartondobozoktól a textildarabokon át egészen a műanyag dézsákig.

Dante birkózik2013. november 1.

Dante, a csaknem öthónapos perzsa leopárdkölyök születéséről és bemutatkozásáról már korábban beszámoltunk. Érdemes azonban most is odafigyelni rá. Nem csupán azért, mert szépen gyarapodik, hanem azért is, mert a kifutón hancúrozva rendszeresen kezd önfeledt birkózásba Cezivel, a gondos anyaállattal.

Alpakacsikó született2013. október 25.

Megint újabb kisállatról számolhatunk be, ugyanis nemrégiben egy aranyos alpakacsikó látott napvilágot. A kicsi – az anyaállattal együtt – a Bagolyvár szomszédságában látható.

Újabb lajhárkölyök2013. október 25.

A Pálmaházban megtekinthető, nem éppen gyorsaságukról híres lajhárok rendszeresen szaporodnak állatkertünkben. Látogatóink most is találkozhatnak egy egészen fiatal, szeptember 21-én született bébivel, akit egy kis szerencsével egészen közelről meg tudnak figyelni.

Kifutón a tigriskölykök2013. október 18.

Kellemes őszi napsütésben léptek először a külső kifutóba (némi anyai segédlettel) az augusztus 16-án született szibériai tigriskölykök. Miután már megkapták második védőoltásukat is, mostantól a két csíkos aprócska vadmacska és édesanyjuk a teljes látogatási időben a látható lesz itt.

Varik fekete-fehérben2013. október 17.

A Madagaszkár-ház szomszédságában új látnivalóval kedveskedünk a makibarátoknak. Három fekete-fehér variról van szó, amelyek a közelmúltban érkeztek Állatkertünkbe. A Madagaszkár keleti felében honos makifaj kritikusan veszélyeztetett, vadonbeli állománya ma már csak egyötöde a három évtizeddel ezelőttinek. Így az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége által fenntartott vari tenyészprogram természetvédelmi szempontból is igen fontos.