Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Alpakacsikó született2013. október 25.

Megint újabb kisállatról számolhatunk be, ugyanis nemrégiben egy aranyos alpakacsikó látott napvilágot. A kicsi – az anyaállattal együtt – a Bagolyvár szomszédságában látható.

Újabb lajhárkölyök2013. október 25.

A Pálmaházban megtekinthető, nem éppen gyorsaságukról híres lajhárok rendszeresen szaporodnak állatkertünkben. Látogatóink most is találkozhatnak egy egészen fiatal, szeptember 21-én született bébivel, akit egy kis szerencsével egészen közelről meg tudnak figyelni.

Kifutón a tigriskölykök2013. október 18.

Kellemes őszi napsütésben léptek először a külső kifutóba (némi anyai segédlettel) az augusztus 16-án született szibériai tigriskölykök. Miután már megkapták második védőoltásukat is, mostantól a két csíkos aprócska vadmacska és édesanyjuk a teljes látogatási időben a látható lesz itt.

Varik fekete-fehérben2013. október 17.

A Madagaszkár-ház szomszédságában új látnivalóval kedveskedünk a makibarátoknak. Három fekete-fehér variról van szó, amelyek a közelmúltban érkeztek Állatkertünkbe. A Madagaszkár keleti felében honos makifaj kritikusan veszélyeztetett, vadonbeli állománya ma már csak egyötöde a három évtizeddel ezelőttinek. Így az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége által fenntartott vari tenyészprogram természetvédelmi szempontból is igen fontos.

Új erszényesek az Állatkertben2013. október 11.

Erszényesnyest és kovari. Ez a két faj az Állatkert legújabb látványossága. Ausztrálián kívül mindkettő nagyon ritkán látható az állatkerti gyűjteményekben. Magyarországon máshol még soha nem mutatták be őket, és Budapesten is 15-20 éve láthatott utoljára ilyen állatokat a nagyközönség. A ragadozó életmódot folytató erszényesek egyik kedvence a tücsök, de az egeret is örömmel fogyasztják.

Kis nagy marák2013. október 10.

A nagy mara egy Dél-Amerikában őshonos rágcsáló, amely természetesen a mi Állatkertünkben is látható. Nemrégiben gyermekáldás is volt náluk, és a jövevényeket – bármennyire is furcsán hangozzék – kénytelenek vagyunk kis nagy maráknak nevezni. A kölykök még augusztusban születtek, és most már nagyszerűen lehet látni őket.

Bemutatkoztak a tigriskölykök2013. október 4.

Az indiai oroszlánok és a perzsa leopárdok után a szibériai tigrisek is szaporulattal örvendeztettek meg bennünket. Niva és Norbi frigyéből ez alkalommal két kölyök született, akik még augusztus közepén láttak napvilágot. Mai vakcinázásukra a média kiemelkedő érdeklődése közepette került sor. A kifutóra azonban csak a két hét múlva esedékes következő védőoltás után lehet majd kiengedni a kölyköket, így a közönség várhatóan október második felében láthatja majd őket.

Előjöttek a mókuscickány kölykök2013. szeptember 17.

Előmerészkedtek a mókuscickány kölykök a Xántus János-házban. A fürge kisemlősök – akik a természetben nem vetik meg az alkoholt sem – hosszabb szünet után indultak ismét szaporodásnak Állatkertünkben. A jövevények ugyan már másfél hónaposak, de eddig a kívülről nem látható „szülőszobában” tartózkodtak. A kölykök négyen vannak, és már a nemüket is tudni lehet.

Fotókiállítás Amerika nemzeti parkjairól2013. szeptember 14.

Kovács P. Attila természetfotós szemén, jobban mondva objektívén át ismerheti meg Amerika nemzeti parkjainak legszebb tájait, legérdekesebb állatait a nagyközönség azon a fotókiállításon, amely csütörtökön nyílt meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A tárlat, amely október 13-ig lesz látogatható a Szavanna istálló emeletén, csaknem kéttucat nemzeti park látnivalóiból nyújt ízelítőt a természetbarátoknak.

Levadászta a dobozokat az oroszlán2013. szeptember 12.

Környezetgazdagítási céllal három kartondobozt kaptak az indiai oroszlánok. Ezek közül kettőt Basil, a hím oroszlán azonnal „megölt”, a harmadikat némi habozás után pusztította el. A csapat többi tagját addig oda sem engedte a gyanús tárgyakhoz, amíg valamennyit „harcképtelenné” nem tette.