Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilmen Móric, az orangután gyerek 2020. szeptember 10.

Nap mint nap megindító pillanatok sokaságának lehetünk tanúi az orangutánoknál, ahol Lia, az anyuka odaadó szeretettel babusgatja az augusztus elején született kis Móricot. Legújabb kisfilmünkkel ezekből a pillanatokból adunk ízelítőt.

Az orangutánok szaporodása mindig nagy öröm. A kicsik nagyon aranyosak, és igazán tanulságos látni, milyen szoros kapcsolat van az anyuka és gyermekek között. Ráadásul az Állatkertünkben látható szumátrai orangutánok kritikusan veszélyeztetettnek számítanak, így állatkerti szaporításuknak természetvédelmi jelentősége is van.

Legifjabb orangutánunk, a kis Móric augusztus első napjaiban látta meg a napvilágot. Képeket már többször is mutattunk róla, de most kisfilmen is megmutatjuk őt, Liát, a gondos anyukát, illetve a család, az állatkerti orangután csapat néhány további tagját is, akik ugyancsak érdeklődnek a jövevény iránt. A képkockákon néhány pillanatig még a szomszédos gorillák is feltűnnek, hiszen a már csaknem hároméves gorilla gyerek, Indigo is látható érdeklődéssel tölti el, mi zajlik az Emberszabásúak házának másik oldalán.

Az orangutánokon kívül persze még sok más állatunknál volt gyermekáldás a közelmúltban, olyannyira, hogy valóságos „baby boomról" beszélhetünk. Sok tehát a látnivaló, az aranyos kisállat, akik miatt most különösen érdemes ellátogatni hozzánk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.