Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Páfrányok sokasága 2021. június 21.

A sokféle érdekes állat mellett pompás növényeinket is érdemes megcsodálni! Például a páfrányokat, amelyekből kétszáznál is több fajt, fajtát és változatot mutatunk be. Legtöbbjük a szoborsétány mögötti, 2018-ban létrehozott bemutatóhelyen látható.

Japán hölgypáfrány (Athyrium niponicum 'Metallicum')Állatkertünk barátai jól tudják, hogy mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy ne csak az állatokkal, hanem a növényekkel kapcsolatos aktuális hírekről, eseményekről, látnivalókról is rendszeresen beszámoljunk. Így tettünk az elmúlt hetekben, hónapokban is, hiszen hírt adtunk arról, hogy virágba borult az Állatkert, aztán írtunk a cseresznyevirágzásról, a vadgesztenyéink védelméről, az egynyáriak kiültetéséről, a nektártermő növényekről, illetve a rózsáinkról is.

Ezúttal páfrányainkra hívjuk fel a növényvilág iránt érdeklődő látogatóink figyelmét, annál is inkább, mivel gazdag növénygyűjteményünkön belül épp a páfrányok alkotják a harmadik legnagyobb rendszertani kollekciót. A szabadföldi páfránygyűjteményt a szoborsétány mögötti, 2018-ban létrehozott bemutatóhelyen láthatja a nagyközönség. Az állandóan itt látható mérsékelt égövi fajok mellett nyaranta mutatósabb szubtrópusi, trópusi fajokkal is kiegészítjük a bemutatót. Június elejétől egészen szeptember végéig megcsodálható például az 50 kg-os szarvasagancs páfrányunk (Platycerium bifurcatum), illetve a két kisebb páfrányfánk (Dicksonia antarctica) is. Szabadföldi, mérsékelt égövi páfrányokból 127, trópusi és szubtrópusiból 80 fajt, fajtát és változatot tartunk gyűjteményünkben.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.