Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Válasszunk együtt nevet a zebracsikónak! 2023. május 18.

Már tudjuk róla, hogy kislány, de nevet még nem kapott a május első napjaiban született aranyos zebracsikó, akit egyre többször látni már a kifutóban. Négy előzsűrizett, előzetesen kiválasztott névre lehet szavazni szerdán éjfélig.

Bő egy hete már hírt adtunk arról, hogy május első napjaiban ismét zebracsikó született Állatkertünkben. Anyja Romy, aki már tapasztalt anyukának mondható, apja pedig Zucchero, aki ugyancsak többszörös apukának számít. A kicsi nősténynek, tehát kancacsikónak bizonyult, így olyan nevet keresünk neki, ami illik egy lány zebrához.

Az előzsűrizés során négy nevet választottunk ki, ezeket bocsátjuk most szavazásra:

 

A szavazatokat május 24-én, azaz jövő szerdán éjfélig várjuk, az eredményt pedig a rá következő napon tesszük majd közzé.

Habár nem minden állatunknál, de azért igen soknál szoktunk szavazást hirdetni, ha épp új jövevény születik, vagy más okból keresünk nevet valamelyiküknek. Romy zebrakancánk előző csikója, Zaki nevét is a nagyközönség segítségével választottuk ki. De szavazás eredményeként kapott nevet Arya és Amir, a két perzsa leopárd, Lobo és Maya, a két óriásvidra, Nico, a lajhár, Moana, a dolmányos hangyász, valamint Mia és Vidal, a két arany oroszlánmajmocska nevére. A felsorolt állatok mind Állatkertünkben jöttek világra, kivéve Moanát, akit Ricardo, a dolmányos hangyász hím mellé szereztünk be, és aki név nélkül érkezett hozzánk, amit természetesen nem hagyhattunk annyiban.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.