Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Készíts saját Állatkertet: Szavanna zóna 2020. július 29.

A zsiráfok és az orrszarvúak is nagy népszerűségnek örvendenek Állatkertünkben, a mhorr gazella pedig azért érdemes a figyelmünkre, mert ők a kert legritkább állatai. Így a „Készíts saját Állatkertet” sorozatból sem maradhatnak ki.

Nyár elején indítottuk el a „Készíts saját Állatkertet!" sorozatot, amelynek minden héten újabb és újabb részét osztjuk meg honlapunk olvasóival, hétről hétre az Állatkert egy újabb zónáját bemutatva, néhány ott látható, jellegzetes állatfajon keresztül. Mostanra már a kilencedik résznél tartunk.
Az előző nyolc részben már sorra került már a Kisszikla, a Nagy-tó, az America Tropicana zóna, az Ausztrál zóna, a „Majomvilág", a ragadozókat bemutató zóna, a Mérgesház és a Nagyszikla is.

A mostani részben a Szavanna zóna állatainak, köztük is a zsiráfoknak, a szélesszájú orrszarvúaknak és a mhorr gazelláknak szentelünk kiemelt figyelmet. A témához kapcsolódó, letölthető és kinyomtatható tartalmak segítségével egyrészt sok érdekes dolgot mesélünk el ezekről különleges állatokról, másrészt pedig kreatív kézműveskedésre bátorítjuk honlapunk olvasóit. Akinek kedve van, otthon is megtalálható, illetve könnyen beszerezhető anyagokból elkészítheti a szóban forgó állatok figuráit, de lehet saját állatkerti fajtáblákat is készíteni. Sőt, ahogy az már hagyomány, memóriakártyaként is használható színezővel, illetve rejtvénnyel is készültünk.

A Szavanna-komplexum állatai (PDF)
Kézműves foglalkoztató: készíts orrszarvút, zsiráfot, gazellát! (PDF)
Készíts saját fajtáblát! (PDF)
Memóriakártya és állatos színező (PDF)
Keresztrejtvény (PDF)