Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Minden, ami víziló – új családi foglalkoztató füzet 2021. május 20.

Digitális Állatkert programunk részeként tovább folytatódik a letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetek sorozata, ezúttal a vízilovakról szóló résszel. Sok-sok érdekesség, játékos feladatok, kézműveskedés.

Bár az Állatkert kapuit – fél évnyi zárva tartás után – május elsejétől újra megnyithattuk a nagyközönség előtt, azt még mindig nem mondhatjuk el, hogy minden visszaállt volna a világjárvány előtti állapotban. Hiszen – a mindenkire kötelező jogszabály rendelkezései szerint – egyelőre még csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket, illetve a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliakat engedhetjük be. Úgy gondoltuk tehát, érdemes ezután is folytatni Digitális Állatkert című programunkat, amellyel eredetileg az volt a szándékunk, hogy az átmeneti zárva tartás idején Állatkertünk oktató, ismeretterjesztő szolgáltatásait az interneten keresztül tegyük elérhetővé a nagyközönség, a családok, a gyerekek, illetőleg a pedagógusok számára.

A fenti gondolatnak megfelelően folytatjuk azt az idén tavasszal elindított, letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetekből álló sorozatunkat is, amelyekben nemcsak az Állatkert lakóiról szóló érdekességek, hanem rejtvények, játékos feladványok, kreatív kézműveskedésre bátorító ötletek is helyet kapnak. Ezeket akár az egész család együtt is kipróbálhatja közös programként. Ez a sorozat egyúttal az Állatkert jubileumi emlékévéhez is kapcsolódik, hiszen az egymást követő füzetek mindig egy-egy olyan fajjal vagy állatcsoporttal foglalkoznak, amelyeknek budapesti históriáját is felidézzük Állatok és történetek című sorozatunkban.

A tavasz óta eddig megjelent családi foglalkoztató füzetek közül az elsőt a vidráknak, a másodikat a pingvineknek, a harmadikat pedig a fókáknak szenteltük. A mostani, legújabb részben a vízilovakról lehet sok-sok érdekességet megtudni. Ezek az állatok igen fontosak a számunkra, amit az is bizonyít, hogy 1893 óta folyamatosan tartjuk és bemutatjuk őket, vagyis az elmúlt közel 130 évben egyetlen olyan nap sem volt, amikor ne lett volna legalább egy vízilovunk. Ezt a világon egyetlen más állatkert sem mondhatja el magáról.

Minden, ami víziló – családi foglalkoztató füzet (PDF)