Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szemet gyönyörködtető mocsári hibiszkuszok 2021. augusztus 12.

Épp most virágzik az Állatkertünk több pontján is megtalálható mocsári hibiszkusz, méretes, tenyérnyinél nagyobb, kisebb tányérnyi méretű, látványos virágokkal. Az étteremnél, az oroszlánfókáknál, és a gorillakifutó mellett is van belőlük.

A mályvafélék családjába tartozó mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos) Állatkertünk több pontján is megtalálható. Ezek a fás szárú, lombhullató cserjék természetesen virágzáskor a legszebbek: erre az időszakra általában a nyár második felében, illetve kora ősszel kerül sor. Ha valaki mostanában jár nálunk, a Barlang étteremmel szemben, az oroszlánfókák medencéjével szemközt az aranyhasú mangábék kifutójának előterében, illetve a gorillakifutót övező területnek a szárazföldi teknősök kifutójával szemközti részén is láthat virágzó mocsári hibiszkuszokat. A látványos virágok meglehetősen nagyok, akkorák, mint egy felnőtt tenyere a kinyújtott, szétterpesztett ujjakat is beleszámolva. Ugyan a fajra jellemző, hogy egy-egy virág hamar elhervad, de helyette a növényen máris újabb virág bont szirmot, úgyhogy egyszerre általában tucatnyi virág szokott pompázni egy-egy növényegyeden.

Sokan tudják, hogy intézményünk nemcsak állatkert, hanem egyúttal növénykert is, és hogy a kert növényzete nem egyszerűen csak „zöld háttér", hanem a botanikai gyűjtemény legalább olyan gazdag, mint a zoológiai. Azért, hogy növényeinkre is kellőképpen felhívjuk a figyelmet, rendszeresen beszámolunk a botanikai látnivalókról is. Legutóbb például a szabadtéri bemutatóhelyeken látható „dézsás" pálmáinkról, illetve a virágzó selyemmirtuszokról írtunk, de beszámoltunk a virágzó pálmaliliomokról és rokonaikról, a kertünkben termő egzotikus gyümölcsökről, a mediterrán növénycsodákról és a páfrányok sokaságáról is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.