Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így játszanak az elefánttesók 2021. szeptember 4.

Samu, az áprilisban született kiselefánt, és nála több mint három évvel idősebb bátyja, Arun igazi jó testvérek módjára sok időt töltenek közös játékkal. Gyakran pancsolnak, birkóznak, vagy homlokukat egymásnak vetve próbálják eltolni a másikat.

Aligha kétséges, hogy mostanában Samu az Állatkert legnépszerűbb lakója. A már több mint négy hónapos kiselefánt nemcsak nagyon aranyos, hanem szinte mindig tevékeny, így látogatóink nap mint nap megcsodálhatják valamilyen aktivitás közben. A legtöbb időt természetesen az anyuka, Angele közelében tölti, de időnként hosszabb-rövidebb időre már el is távolodik tőle. Nagyon szeret például pancsolni a medencében, játszani a labdájával vagy más játékszerrel. Legjobban azonban Arunnal, a bátyjával szeret hancúrozni.

 

A Samunál több mint három esztendővel idősebb, de természetesen még mindig növésben lévő nagytesó kiváló partner a mókázásban. Sokszor mennek együtt a medencébe, de más közös szórakozásuk is van. Időnként a homlokukat egymásnak feszítve próbálják eltolni egymást, s bár Arun sokkal nagyobb és erősebb Samunál, ezzel egyáltalán nem él vissza, hanem – jó testvér módjára – hagyja Samut is sikerélményhez jutni. Máskor a játék abból áll, hogy Arun az oldalára fekszik, a kis Samu pedig igyekszik felmászni rá, leginkább a bátyja fejére, arcára, ahogy épp sikerül.

A közelmúltban egyébként nemcsak az elefántoknál volt gyermekáldás, hanem Állatkertünk sok más lakójánál, így például a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, a tatuk közé tartozó matakóknál, a rózsás flamingóknál, a koronásdarvaknál, és a tapíroknál is. Lassan Bonifác, a kis panda kölyök is előmerészkedik a kifutóra, bár jelenleg még a nap nagy részét a „szülőszobaként" is használt odú rejtekében tölti.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.