Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bárányok és gidák minden mennyiségben2015. március 20.

Az elmúlt két hét során szinte megszámlálhatatlanul sok gida és bárány született a Holnemvolt Parkban látható juhok és kecskék között. Ráadásul a gyermekáldásnak még közel sincs vége: húsvétig további újszülöttekre lehet számítani.

Alpakacsikó született2015. március 19.

A zebrák, a zsiráfok, indiai antilopok és több erszényes után az alpakáknál is eljött a gyermekáldás. Március 2-án ugyanis egy hím alpakacsikó született a Holnemvolt Parkban. A jövevény az Alpaquino nevet kapta gondozóitól.

Fészkelő madarak a Nagy-tó partján2015. március 18.

Kárókatonák és szürke gémek fészkelnek a Nagy-tó partját övező fák ágain. A félig állandó lakosnak számító, de voltaképpen vad vízimadarak a korábbiakban is nagyobb számban költenek, illetve sokuk a kikelt fiókákat neveli.

Assam, a csodacsatár!2015. március 12.

Asha apukája, Assam, a felnőtt elefántbika vásott kölyök módjára játszik a nem szokványos méretű elefántlabdával. Lenyűgöző sportteljesítményét még a gyöngytyúk hölgyek is elismerő rikácsolással díjazzák…

Virágpompa az Állatkertben2015. március 11.

Valóságos virágszőnyeg tarkítja az Állatkertet. A kikeleti hóvirág és téltemető mellett nagy számban virágzik a tavaszi tőzike és a ligeti csillagvirág is, sőt, a különféle krókuszok is szirmot bontottak. Akad virágzó kankalin és tüdőfű is.

Erszényes apróságok2015. március 9.

A koalákon kívül a többi erszényes is érdemes a figyelmünkre, hiszen számos fajnál kölykök fejlődnek az erszényben. A nyugati szürke óriáskenguruknál és a Bennett-kenguruknál is vannak zsebibabák, s a vombatkölyök is szépen cseperedik.

Bemutatkoztak a koalák2015. március 5.

Csütörtök délután került sor a „koala ősbemutatóra”, Állatkertünk új koaláinak ünnepélyes bemutatkozására. Mostantól tehát a közönség is láthatja Vobarát és Nur-Nuru-Bint az állatházak szokásos, mindenkori nyitva tartási ideje szerinti időben.

Felkészülés a koalák gondozására2015. március 3.

A péntektől látható koalák gondozására alaposan felkészültek munkatársaink: gyakorlati tréningek keretében sajátították el a koalák gondázásának fogásait olyan állatkertekben, amelyek már régebb óta foglalkoznak ezzel az állatfajjal.

Koalák a dobozban2015. március 2.

Most még csak a bedobozolt koalákat mutatjuk meg, de azt eláruljuk, hogy már kicsomagoltuk őket, s péntektől már a nagyközönségnek is bemutatjuk Vobarát és Nur-Nuru-Bint. Addig – hogy mindenki felkészülhessen – pár sorban bemutatjuk őket.

A koalák érkezésének előkészületei2015. február 27.

A várva-várt koalák még nem láthatók, mert jelenleg karanténban vannak, de előreláthatólag március 6. péntektől már megtekintheti őket a nagyközönség! Addig is a „koalaváró” cikksorozat negyedik részében a koalák érkezése előtti előkészületekről, az új Koalaházról és az eukaliptusz beszerzéséről olvashatnak.