Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Készíts saját Állatkertet: Zöld sziget 2020. augusztus 12.

Sorozatunk tizenegyedik, egyben utolsó részében az Állatkert növényeit és a japánkerti tó halait mutatjuk be, persze most is sok-sok kreatív ötlettel, otthon elkészíthető figurákkal, színezős memóriakártyával és fajtáblákkal kiegészítve.

Az Állatkert igazi zöld sziget a főváros betondzsungelében, fák, cserjék és más növények sokaságával. Az egységnyi területre eső növények száma itt még magasabb, mint a Városliget tulajdonképpeni közparkjában, hiszen nem egyszerűen parkosított területről, hanem olyan gyűjteményes kertről van szó, mint amilyenek a botanikus kertek vagy az arborétumok.

Mivel az állatok mellett a növények bemutatását is kiemelten fontosnak tartjuk, „Készíts saját Állatkertet!" című sorozatunkból sem maradhatnak ki a park növényei, kertészeti bemutatóhelyei.

A nyár elején indult sorozatban, amellyel az alkotó kedvű állatkertbarátokat igyekeztünk kreatív kézműveskedésre bátorítani, hétről hétre az Állatkert egy-egy zónáját (köztük a Kissziklát, a Nagy-tó térségét, az America Tropicana zónát, az Ausztrál zónát, a „Majomvilágot", a ragadozókat bemutató zónát, a Mérgesházat, a Nagysziklát, a Szavanna-komplexumot és az Elefántházat) mutattuk be, sok érdekességgel, a különféle állatok otthon elkészíthető figuráival, fajtábláival, sőt memóriakártyaként használható színezőkkel és rejtvényekkel együtt.

Aki hétről hétre el is készítette a figurákat, annak már valóságos kis állatkertje lehet otthon. A mini állatkert azonban nem lenne teljes otthon is megtalálható, illetve könnyen beszerezhető anyagokból elkészíthető lombos fák, meg persze a japánkerti tóban úszkáló díszhalak figurái nélkül:

Zöld sziget a város szívében (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts platánt, bonsait és koi pontyot! (PDF)
Készíts saját fajtáblát! (PDF)
Memóriakártya és állatos színező (PDF)
Így néz ki a mi Állatkertünk (PDF)

A sorozat végével megköszönjük mindazok érdeklődését, akik az elmúlt hónapokban figyelemmel kísérték a „Készíts saját Állatkertet!" újabb és újabb részeit! Bízunk abban, hogy sok érdekes dolgot megtudtak Állatkertünk lakóiról, és nagy örömüket lelték a kreatív alkotásban.