Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Visszaköltöztek az aligátorok a Pálmaházba2013. szeptember 20.

Augusztus 13-án számoltunk be arról, hogy Samu és Ali, a két csukaorrú aligátor – a férőhelyükön elvégzendő műszaki munkálatok miatt – átmenteti szállásra a Pálmaházból a Krokodilház kifutójába költözött át. Azóta a munkálatok befejeződtek, így az állatok a héten visszakerültek eredeti helyükre.

Együtt a sarkvidéki élővilágért2013. szeptember 20.

Az Állatkert volt az egyik állomása a Greenpeace világméretű rendezvényének, amely a sarkvidéki természetes élőhelyek és az ott honos élővilág fennmaradását fenyegető veszélyekre hívta fel a nyilvánosság figyelmét. Az esemény helyszíne természetesen a jegesmedve kifutó volt, hiszen az Északi-sarkvidék faunájának éppen a jegesmedve a legjellegzetesebb képviselője. A faj emutatásán keresztül és a Varázshegyben nemrég nyílt kiállítás segítségével az Állatkert is igyekszik megismertetni a nagyközönséggel a sarkvidékek védelmének fontos kérdéseit.

Újabb mentett állatokat engedtünk szabadon2013. szeptember 14.

Szerdán ismét több, sikeresen megmentett állatot engedtek szabadon a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve az általa fenntartott Magyar Madármentők Alapítvány munkatársai.

Indián nyár a Vidámparkban!2013. szeptember 4.

Aki nyitott szemmel és füllel jár, már tudja, hogy a Budapesti Vidámpark 2013. szeptember 30-án bezárja kapuit, majd a területen az újabb látványosságokkal, programokkal fogják várni a látogatókat a jövőben. A nyár folyamán tapasztalható, egyre élénkülő érdeklődés az ősz első hónapjára vélhetően egy utolsó, zárás előtti rohamot eredményez a „városligeti retro-érzés” iránt fogékony közönségnek köszönhetően.

Mentett madarak és kisemlősök elengedése a Hortobágyon2013. augusztus 16.

Miközben az Állatkertben egyre-másra születnek a kisállatok olyan egzotikus fajoknál, amelyek szaporítása természetvédelmi szempontból is nagyon fontos, a hazai állatvilággal kapcsolatos mentőmunka is komoly eredményeket hozott a közelmúltban. Az elmúlt három hétben több sikeresen megmentett állatot is szabadon engedtünk, egy részüket a Naszály oldalában, másik csoportjukat pedig a Hortobágy térségében. A két elengedés során öt védett madárfaj és öt védett emlősfaj összesen 37 egyede került vissza a szabad természetbe. A mentett állatok együttes természetvédelmi eszmei értéke 1.118.000 forint.

Így kell aligátort költöztetni!2013. augusztus 13.

Férőhelyük átépítése miatt ideiglenes kifutóba költöztettük Állatkertünk két aligátorát. A termetes és igen koros hüllőket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak segítségével telepítettük át az átmeneti férőhelyre. A nagyobbik, Ali nevű állat megmozdításához tíz emberre és egy speciális hordágyra volt szükség.

Mentett lakótelepi vércse2013. július 9.

Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyén egy vörös vércse fióka cseperedik. A mentett állatot nem valahonnan messziről, a főváros közigazgatási határain túlról hozták be, hanem egy több mint 13 ezer lakásos lakótelep kellős közepéről. Majdnem két hete van már nálunk, és azóta is szépen fejlődik.

Árvízi árva hódbébit gondozunk!2013. június 12.

Újabb bébiállat a Budapesti Állatkertben – ezúttal egy árvízi árvát vettünk gondjainkba! Vélhetően a hatalmasra növekedett víz sodorta el az aprócska hódot, melyet vasárnap óta gondoznak kollégáink.

Egy állat sincs veszélyben2013. június 7.

Biztonsági okokból kimenekítettük a Margitszigeti Kisállatkert lakóit. Az érintett 150 állatot, köztük dámszarvasokat, pónilovakat, ragadozó madarakat, gólyákat, réceféléket, díszbaromfikat és sok más állatot az Állatkertbe szállítottuk át. Az evakuálásra szerdán és csütörtökön került sor, az állatok költöztetésében Állatkertünk tizenöt munkatársa vett részt.

Segítség a fogyatékossággal élő embereknek2013. május 24.

Fontos megállapodást írt alá az Állatkert olyan szervezetekkel, amelyek a fogyatékossággal élő embereket, köztük a mozgáskorlátozottakat, a vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és nagyothallókat, a siketvakok, illetve az értelmi fogyatékossággal élőket képviselik. A megállapodás részben az intézmény által kínált kedvezményekről, részben pedig arról szól, hogy az említett szervezetek szakmai segítségével intézményünk szeretne ez eddigieknél is jobban segíteni abban, hogy a fogyatékossággal élő emberek könnyebben vehessék igénybe kertünk szolgáltatásait.