Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

„Társastánc” a páviánoknál2014. december 15.

A galléros páviánok méltán tartoznak a közönség kedvencei közé, hiszen a csapat tagjait szinte mindig valamilyen érdekes elfoglaltság közben lehet megfigyelni. Legutóbb például – némi túlzással persze – a társastánccal próbálkoztak meg.

Állatkert a karácsonyfa alatt2014. december 10.

A karácsonyfa alá egy darabka állatkert-élmény is elférhet, hiszen kedvenc állatuk jelképes örökbe fogadását is ajándékozhatjuk szeretteinknek. Vagy akár egy éves állatkerti bérletet. De ajándékboltunk is tele van jobbnál jobb ajándékokkal.

Angliába utazott a nagyobbik orangután kölyök2014. december 8.

Ma reggel indult útnak gondozói társaságában Bulu Mata, az elárvult és ezért mesterségesen nevelt orangután kölyök. A most három hónapos állatról a jövőben egy angliai „orangután bölcsődében” gondoskodnak.

Újra vannak muntyákszarvasaink2014. december 4.

Több éves szünet után ismét vannak muntyákszarvasok Állatkertünkben. Az apró termetű szarvasféléket mostantól két fiatal, Németországból érkezett állat képviseli. Új kifutójukat a Mérgesház melletti területen alakítottuk ki.

Újabb orangután kölyök született2014. december 1.

Alig telt el három hónap Bulu Mata születése óta, máris újabb orangután kölyöknek örülhetünk. A november 24-én született apróság kislány, és egy kis szerencsével már most is lehet látni, amint az anyaállat, Jula bundájába csimpaszkodik.

Hancúrozó leopárdok2014. november 26.

Csupa öröm az élet a ritka perzsa leopárdoknál. Állatkertünk szemfüles fotósa épp játék közben örökítette meg anyát és fiát. A képeken az is látszik, hogy a nemsokára 18 hónapos Dante milyen sokat nőtt mostanában.

Atya és egyéb rákok a Varázshegyben2014. november 24.

Állatkertünk minél változatosabb betekintést szeretne nyújtani az élővilág sokféleségébe. Éppen ezért a különféle rákok sem hiányozhatnak a bemutatott állatok közül. A Varázshegyben több érdekes fajukkal is megismerkedhetünk.

Rosie, a huszonötödik budapesti pingvinfióka2014. november 21.

Rosie, a szeptember végén világra jött pingvinfióka „jubileumi” állat. Ő ugyanis a huszonötödik Budapesten kelt pingvin. Mivel még két hónapos sincs, jól látszik rajta a fiókákra jellemző pihés tollazat. A nagyközönség januártól láthatja a jövevényt.

Vombatlesen2014. november 14.

Folyamatosan figyeljük Molly, a nőstény vombat erszényét. A benne fejlődő kölyök ugyan még nem nézett ki, de egyre jobban látni az erszénytájék kidudorodását. Az anyaállatot legnagyobb eséllyel a délelőtti órákban, fél 10 tájban láthatjuk.

Ormányos muréna az őstengerben2014. november 13.

A Varázshegy őstengeri bemutatóhelyének egyik érdekes, az elmúlt hónapokban érkezett új lakója az ormányos muréna. A trópusi murénafaj különlegessége, hogy szükség esetén képes nemet váltani. A mi murénánk azonban inkább tartályt váltott.